Koronavírus – A mentők és segélyszervezetek munkájának segítésére tett felajánlást a Toyota Budaörsön

(Budaörs, 2020. április 6. – Budaörsi Infó) – A Toyota magyarországi márkaképviselete a koronavírus-járvány elleni védekezéshez húsz gépjárművet ajánlott fel, amelyeket az Országos Mentőszolgálat, egészségügyi dolgozók és nagyobb segélyszervezetek fognak használni munkájukhoz – közölte az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője hétfőn Budaörsön.

 

Révész Máriusz a Toyota Central Europe Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta, az akciócsoport felhívására a Toyota márkakereskedés is beállt a Segítünk egymásnak elnevezésű kezdeményezés mögé és húsz személygépkocsit, illetve mikrobuszt ajánlott fel.

Hat járművet a Kiskunhalason újonnan felépült kórház kap meg, hatot az Országos Mentőszolgálat, nyolcat pedig karitatív szervezetek fognak használni, hogy azt a sok felajánlást, amit kapnak, el tudják juttatni a rászorulókhoz – jelezte a politikus.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány intézkedéseinek és a lakosság szabálykövető magatartásának köszönhetően – úgy tűnik – sikerült lelassítani a járvány terjedését.

Hozzátette, a csoportos megbetegedések fázisában tartunk, és arra kell készülni, hogy a tömeges megbetegedések időszakába lépünk, ami nehezen, de a szabályok betartásával talán elkerülhető.

A mentők dolga az, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyvekre készüljenek – hangoztatta Győrfi Pál, jelezve: az életmentés személyi és tárgyi feltételei a mentőszolgálatnál rendelkezésre állnak.

László Richárd, a Toyota országigazgatója elmondta, olyan autókat válogattak össze, amelyeket eddig a partnereik tesztautóként használtak. Mivel erre ebben az időszakban nincs lehetőség, a járvány elleni védekezésben hasznosabbak lehetnek ezek a járművek – tette hozzá.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.