Mindenki maradjon otthon! – Bakai Gyöngyi: Az olvasás fontossága, az olvasás művészete

(Budaörs, 2020. március 27. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunk mai adásában Bakai Gyöngyi az olvasásról fontosságáról beszél. Tartsanak velünk! 

 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

 

Az olvasás fontossága – az olvasás művészete

Itt az idő… sok mindenre. Az olvasásra kiváltképp. Hiszem, hogy a jó példa ragadós, így megpróbálok rálépni erre az útra. Én sokat olvasok, de nem eleget. Sokkal többet szeretnék, és most talán kicsit behozhatom a lemaradásomat. Már-már betegesen gyűjtöm a könyveket, mert mindig azt gondolom, hogy egyszer majd temérdek időm lesz, és akkor rengeteget fogok olvasni. Csak olvasni fogok.

 

 

konyv_kotelezo_olvasmany

 

Miért jó olvasni, pontokba szedve:

1. Mert még csak meg sem kell mozdulnod hozzá- no, jó talán tartanod kell a könyvet.

2. Olvasás közben gyarapszik a szókincsed és helyesen fogsz tudni írni.

3. A fantáziádat is fejleszti, ami pedig ahhoz segít majd hozzá, hogy tudj nagyokat álmodni!

4. Nem kerül sokba, nem kell vagyonokat kiadnod ahhoz, hogy elolvass egy jó könyvet, viszont nem növöd ki, nem megy ki a divatból és nem is fogy el. Ezzel szemben bármikor leveheted a könyvespolcról, hiszen vannak olyan könyvek, amelyeket többször is el kell olvasni.

5. Lehet róluk beszélgetni. A könyv összeköt és közösséget teremt. Lásd a Facebook csoportunkat is. Közel 70 tagja van, és remélem, hogy mindenki olvas, és a lehetőséget látja benne.

 

 

konyv_kotlelezo_olvasmany2

 

Ha olvasol átszíneződik az életed. Más lesz a világ.

Gondoljatok bele, milyen nagy különbség van az olvasó és a nem olvasó ember között. Aki nem szokott olvasni, idő és tér tekintetében be van börtönözve a maga szűk környezetébe.

Élete a  megszabott kerékvágásban halad- most még inkább. Ám, amikor egy jó könyvet vesz a kezébe – és azt el is olvassa ,tüstént egy másik világban találja magát. A könyv elvisz benneteket más országokba, és más korokba,vagy kiönti neked a szívét, megosztja a fájdalmait, vagy csak együtt gondolkodik, együtt töpreng veled.

Egy lélektani utazáson veszel részt, valahányszor elolvasol egy könyvet, és az magával is ragad. A könyv a lélek orvossága. A számtalan szellemi foglalatosság közül talán az olvasás az egyik legkedveltebb áramlat – tevékenység.

Ragadd meg a könyvekben rejlő üzeneteket! Ne csak a szavakra figyelj, hanem azok üzenetére is. S ha kiragadsz, akár egyetlen mondatot is, azt addig kell rázni,amíg az összes szó le nem esik róla. Mert ami megmarad, az lobbantja lángra a szívünket.

 

 

tanulo_konyvtar_konyv_olvasas_tanulas

 

 

A sorozat korábbi részei:

Segédlet kamaszoknak és szülőknek a koronavírus idején

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.