Mindenki maradjon otthon! – Vágó Evelin: Kanapétól el, mozgásra fel! – Testtartás javítás házilag

(Budaörs, 2020. március 26. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten kedden és csütörtökön Vágó Evelin mozgatja meg a budaörsieket. A mai alkalommal a bemelegítés alapjainak elsajátítására kerül sor. Kanapétól el, mozgásra fel! 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


Kanapétól el, mozgásra fel! 
Napjaink civilizációs megbetegedései között első helyet foglalnak el a gerincből adódó strukturális elváltozások. Már fiatalon az iskolapadba elkezdődik a mozgásszegény életmód és a helytelen ülésből kialakuló rossz testtartás. Fiatal korban kifejezetten fontos, hogy a gyereknek mozgással ellensúlyozzuk az iskolapadban való rengeteg ülést.

 

hatfajas

 

A hosszas helytelen terhelésekből fakadó gerincbetegségek száma fokozatosan nő.  Legjobb ellenszere ennek a rendszeres tudatos testmozgás. Korunk egyik legjellemzőbb népbetegsége az előre helyezett fejtartás, ami a nyak és a vállöv izmainak egyensúlytalan működésének köszönhető, ami a sok üléstől, számítógépezéstől, okostelefonozástól, autóvezetéstől és a stressztől alakul ki elsősorban.

 

mobilozsa

Sajnos a helytelen rosszul berögzült mozgás a fej megváltozott helyzetét hozza létre és extrém módon terhelődnek a nyakcsigolyák. Sokszor a mozgásszervi eredetű fejfájásokat, szédülést a nyak izmainak befeszülései okozzák. Sajnos idővel számos akut és krónikus gerincdeformitás alakulhat ki,ha nem figyelünk kellőképpen a testünk harmonikus működésére.

 

 

Tippek a helyes testtartás megőrzéséhez!

1.Végezz minden héten törzsizom erősítő gyakorlatokat!

2. Figyeld meg a tükörben, mennyire szimmetrikus vagy aszimmetrikus a tested és próbáld meg korrigálni azt!

3. Figyelj a testedre, mozogj tudatosan!

4. Használj ellenállást az erősítéshez! P. gumiszalag, súlyzó, gumikötél, tárcsa,miniband,…

5. Ne ülj folyamatosan ugyanabban a helyzetben, óránként változtass pozíciót!

6. Óránként állj fel, ilyenkor itt a lehetőség a folyadékfogyasztásra is!

7. Próbálj meg labdán, széken, térdelőpadon is ülni munkavégzés közben!

8. Figyelj a fejed tartására, most is, ahogy olvasod ezt a cikket!

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.