Mindenki maradjon otthon! – Kövessék figyelemmel a Budaörsi Infó Online videó-sorozatait

(Budaörs, 2020. március 22. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkra, Facebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.

 

 

A Mindenki maradjon otthon! kampányunkban várjuk mindazon budaörsiek jelentkezését, akik rövid segítő videó-bejelentkezéseikkel tenni, segíteni szeretnének a budaörsi közösségnek megkönnyíteni az otthonmaradást. Ebben próbál meg segíteni a Budaörsi Infó a megszokott napi hírszolgáltatása mellett. A koronavírus terjedése miatt a legjobb védekezés, ha minél kevesebben mennek ki a lakásukból.

 

Minden nap más témában fogunk videós formában jelentkezni, többnyire reggel 8 órakor.

 


Felületet biztosítunk majd azon olvasóink számára is, akik úgy érzik, hogy szeretnék megosztani tapasztalataikat (jelentkezni a budaorsiinfo@gmail.com e-mail címen tudnak).


 

A Budaörsi Infó kezdeményezésére több alkalommal Wittinghoff Tamás polgármester videóüzenetben tájékoztatja olvasóinkat az éppen aktuális helyzetről és fontos tudnivalókról a közösségi oldalunkon, illetve hírportálunkon.

 

 

wittinghofftamasmarcius15_2020 (4)

 

Hétfőnként a fiataloké, a kamaszoké lesz a főszerep, mit jelentenek a mostani körülmények között a kapcsolatok (és azok hiánya) egy tinédzser életében. Legyen az bármilyen, kortárs- vagy családi kapcsolat.

Bakai Gyöngyi, a Városi Ifjúsági Klub munkatársa visszanézhető videós bejelentkezései alkalmával arról beszél majd nekünk, hogy például mit tegyünk, ha a gyerekeink viselkedése egyik pillanatról a másikra megváltozik. Továbbá interaktív szituációs játékokkal készül az iskolások, a kamaszok számára.

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni közösségi oldalunk mellett a Budaörsi Infó Online felületét is.

Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkra, Facebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

Bakai Gyöngyi videóját hétfőn és szerdán reggel 8 órától lehet megtekinteni a Budaörsi Infó közösségi oldalán!

A napi téma tehát: kamaszok-kapcsolatok.

 

 

 

 

Hétről hétre újabb témákkal is jelentkezünk, mint például a szülői segédlet, a kortárs segítés fontossága a jelenben. De játékra is sor kerül. Majd pedig az Ikigai-avagy ugródeszka a holnaphoz projektet mutatjuk be.

Később a Krízis – vagy döntés… hozzuk ki a legjobbat a jelenlegi helyzetből címmel hallgathatnak meg előadást. Az olvasás fontosságára is nagy hangsúlyt fogunk fektetni.

A megtervezett napirend fontosságáról is szót ejtünk majd, hiszen nem mindegy, hogy a hétköznapok és hétvégék összemosódnak-e.

 

 

bakaigyongyi2020

 

Kedden és csütörtökön 8 órakor Vágó Evelin napi edzéstervével próbáljuk megőrizni fittségünket. Könnyű, otthon is elvégezhető gyakorlatokat mutat be nekünk élő adásban, ami segít abban, hogy levezessük a feszültséget és tegyünk az egészségünkért is. Az első bejelentkezésünk alkalmával bemelegítő gyakorlatokat mutatunk be 12 percben.

 

 

 

 

További bejelentkezéseink alkalmával bemutatjuk, hogyan lehet az otthoni eszközöket felhasználni az edzéshez. Így kap más funkciót a vizes palack, a kanapé és a takarító eszköz is.

 

 

vagoevelin2020

 

 

Szerdán a szórakozásé lesz a főszerep. A Fodros utca lakóinak kulturális rovata következik majd (mások is csatlakozhatnak majd a kezdeményezéshez).

Verssel, dallal, tánccal, mesével töltjük ki ezt a napot. Jövő héten szerdán Balás Eszter az olasz példát követve, erkély helyett lépcső-énekekkel visz majd színt a hétköznapjainkba.

 

 

balaseszter_budaorsino

 

A Romano Glaszo együttes is bejelentkezik minden hétköznap a közösségi oldalunkon. 14 órától különleges dalaikkal hoznak egy kis vidámságot az otthonainkba.

 

 

romanoglaszologo

 

 

Csütörtökönként Székely Viola rendkívüli robotika óráján vehetünk részt. Minden héten egy-egy új érdekességet tudhatunk meg a robotprogramozásról, és az azt körülvevő tudományokról.

 

 

 

 

Maradj otthon és LEGÓZZ 9 órától!

 

 

szekelyviola2020

 

 

Szerdán és Szombaton Németh Andrea, sminkes és fodrász tanácsait nézhetik meg oldalunkon. Andrea tanácsokat ad majd a hölgyeknek azzal kapcsolatban, hogy mit tehetnek, ha nincs kéznél fodrász, de mégis szeretnének csinosak lenni, vagy elrejteni az ősz hajszálaikat.

 

 

 

 

Továbbá bőrápolási tanácsokkal is jelentkezünk

 

 

nemethandrea

 

 

Berta Kata, a madármentés elkötelezett híve, kéthetente péntekenként 10 órától arról fog olvasóinknak beszélni, hogy miként tudunk vigyázni a környezetünkre, hogyan óvhatjuk meg a madarakat és mivel segíthetnünk nekik.

Az első bejelentkezése alkalmával arról számol be, hogy hogyan telt a budaörsi Bleyer Jakab Általános Iskolában a pályaorientációs nap.

A második videójában pedig arról tájékoztatja olvasóinkat, hogy hogyan érinti ez a veszélyhelyzet a madármentést.

 

Berta Kata

Berta Kata

 

 

Sorozatunk a későbbiekben bővül majd Gerendás Péter szórakoztató blokkjával és más művészek előadásaival is.

 

Tartsanak velünk, kövessenek minket!

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkra, Facebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

 

gerendaspeter

 

Amennyiben bárki szeretne csatlakozni online videó-sorozatunkhoz jelentkezzen bátran! Együtt, közösen átvészeljük ezt a rendkívüli időszakot.

 

További témákkal is jelentkezünk hamarosan, folyamatosan bővítjük az előadóink névsorát is! Várjuk ötleteiket is!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.