Koronavírus – A Budaörsi Egészségügyi Központ a honlapján közölt tájékoztatót

(Budaörs, 2020. március 14. – Budaörsi infó) A Budaörsi Egészségügyi Központ a honlapján közölt fontos tájékoztatót a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan. Az intézmény a kéréseit is megfogalmazta az ellátási körzetébe tartozó lakosok, illetve az egynapos sebészetére érkező páciensei felé.

 

 

A hat pontba szedett tájékoztatójukban fontos tudnivalók és kötelező szabályok vannak mindazok számára, akik felkeresik a budaörsi rendelőt.

Arra is buzdítanak, hogy információt a kormányzati oldalon keressenek az érdeklődők. A kormány által létrehozott operatív törzs munkáját jónak ítéli meg a Budaörsi Egészségügyi Központ: a központi tájékoztatásokat szakszerűek, pontosak, teljes körűek és folyamatosan reagálnak a változó helyzetre – írták.

Fontosnak tartották kiemelni, hogy a hatóságok által közölt utasításokat mindenkinek kötelessége követni!

 

A honlapon közölt tájékoztató:


 

1. Az egészségügyi intézményekben jelenleg országos látogatási tilalom van, ez a budaörsi egynapos sebészeti részlegre is vonatkozik. Hozzátartozó a zárlat ideje alatt nem léphet be az egynapos sebészet fogadóterébe és a kórtermekbe!

2. A járóbeteg-szakrendeléseket felkereső pácienseket a rendelőintézet folyosóin tájékoztató táblák informálják az aktuális járványügyi szabályokról. Ezeket a szabályokat mindenki köteles betartani!

3. Az épület folyosóin kézfertőtlenítő automatákat helyeztünk el. Ezek használata minden látogatónk számára kötelező. A használat módjáról az automatákon található használati utasítás tájékoztat.

4. Azok a betegek, akiknek légúti tüneteik vannak – tüsszögés, köhögés, orrfolyás –, csak halaszthatatlan esetben keressék fel a szakrendelőt, és a betegirányítástól mindenképpen kérjenek szájmaszkot, amit ingyenesen biztosítunk.

5. Aki koronavírus-fertőzés gyanúját észleli magán, háziorvosánál, vagy ha ő nem elérhető, 24 órás sürgősségi ügyeletünkön jelentkezzen TELEFONON. A háziorvos a megfelelő ellenőrző kérdéssorral megállapítja, alapos-e a gyanú, és ha igen, az Országos Mentőszolgálathoz irányítja a pácienst. Az esetek elbírálása  minden esetben az aktuálisan hatályos eljárásrend szerint történik. Koronavírus-megbetegedés gyanújával a szakrendelőben megjelenni (illetve egyéb közösségi térbe menni) SZIGORÚAN TILOS! SZAKRENDELŐNKBEN KORONAVÍRUSTESZT ELVÉGZÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG. A teszt elvégzésére csak indokolt esetben kerül sor, és mindig központilag.6. A járvány fejleményeiről és az érvényes intézkedésekről a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon lehet naprakész információkhoz jutni. A kormány által létrehozott ún. operatív törzs emellett naponta tart tájékoztatót, amiről a hírközlő szervek kimerítően beszámolnak. A központi tájékoztatások szakszerűek, pontosak, teljes körűek és folyamatosan reagálnak a változó helyzetre.

A járvány kordában tartása érdekében a hatóságok által közölt utasításokat mindenkinek kötelessége követni!

 


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.