Április 1-ig lehet pályázni a Népművészet Ifjú Mestere díjra

Április 1-ig pályázhatnak a népművészeti alkotó- és előadóművészek a Népművészet Ifjú Mestere díjra.

 

A díj elnyeréséért az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából hirdetnek idén is pályázatot – olvasható a Hagyományok Háza MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére 15 és 35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, az idei évben öt díjat adnak ki. A díjazottak oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.

A díjra szakmai önéletrajzzal, egy minimum tíz, maximum harminc oldalas dolgozattal, valamint előadóművészek esetében színpadi bemutatóval, tárgyalkotók esetében tárgyak, tárgyegyüttes bemutatásával lehet pályázni.

A Népművészet Ifjú Mestere címet 50 éve adták át először, az elismerés célja akkor is az volt, hogy ösztönözze a fiatalok népművészeti előadói, tudományos és alkotó tevékenységét, a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolását, továbbéltetését.

Az elismeréseket augusztus 20-a alkalmából adja át az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.
Pályázni a Hagyományok Háza honlapján keresztül lehet több kategóriában. A kiírással kapcsolatos további információ a Hagyományok Háza honlapján érhető el. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.