Folytathatja a munkát a budaörsi egynapos sebészet

(Budaörs, 2020. március 4. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Egészségügyi Központ a 2019 decemberében az egynapos sebészeten végzett szemműtétek során történt fertőzések miatt került az érdeklődés középpontjába. Az egynapos szemészeti sebészet működését felfüggesztette a Pest Megyei Kormányhivatal, súlyos pénzbüntetést is kaptak és országos politikai felhangja is lett az esetnek. Most kiderült, hogy 2020. március 2-a óta a sebészet újra fogadhat betegeket.

 

 

2019 végén súlyos műtéti szövődmények miatt tizenkét beteg kényszerült kórházi ellátásra a budaörsi szakrendelő egynapos sebészeti részlegén elvégzett szürkehályog-műtéteket követően, fertőzés miatt.

A helyi Fidesz a városvezetést is okolta a történtek miatt. Erről a Budaörsi Infó is hírt adott a Wittinghoff Tamás polgármester reagálását is tartalmazó cikkében.

Az önkormányzat, amely se nem fenntartója, se nem megbízója az egynapos sebészetnek, nem lehetett tudomása arról, hogy kiket érintett a sajnálatos eset – többek között erről szólt a válaszul szerkesztőségünknek megküldött önkormányzati közlemény.

A fővárosi kormányhivatal büntetőfeljelentést is tett a Budaörsi Egészségügyi Központban történtek miatt. Közleményben írták meg, hogy a vizsgálat szerint a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások betartásának elmaradása okozta. A megállapított hiányosságok miatt a kormányhivatal ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

Az esetek kapcsán a Pest Megyei Kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét visszavonta január végén.

 

A honlapján közöltek szerint a Budaörsi Egészségügyi Központ Egynapos Sebészeti Részlege 2020. március 2-án, hétfőn újraindította műtéti tevékenységét. A műtétre előjegyzett betegekkel az intézmény felveszi a kapcsolatot – közölték.

 

Mint megtudtuk, az általános tevékenységek indulnak újra, kivételt képeznek a szemészeti beavatkozások!

 

 

 

Tudnivalók, korábbi cikkek a témával kapcsolatban:

 

Kormányhivatal: Visszavonták a budaörsi egynapos szemészeti sebészet működési engedélyét

Ülésezett a képviselő-testület – Letették az esküt az új bizottsági tagok, terítéken volt az egynapos sebészet fertőzéses esete

Jogtalan behatolás az Egészségügyi Központba – Adatvédelmi vizsgálatot kért Wittinghoff Tamás

Betörtek a Budaörsi Egészségügyi Központba – Wittinghoff Tamás gyanúja szerint ez már nem lehet véletlen

Ötmillió forintra büntette a kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központot

Budaörs Önkormányzata: Betegek problémáiból igyekszik politikai tőkét kovácsolni a budaörsi Fidesz

A budaörsi Fidesz a városvezetést vádolja a fertőzéses esetek okán – Wittinghoff Tamás szerint Czuczor Gergely valótlant állít

Komoly következményei vannak a fertőzéses eseteknek az Index cikke szerint – A Budaörsi Egészségügyi Központ reagálása

A Budaörsi Egészségügyi Központ elnézést kér – Tizenkét beteg szorult kórházi ellátásra műtéti szövődmény miatt

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.