Hangtechnikai eszközök beszerzésére pályázhattak az utazó cirkuszok

Hangtechnikai eszközök beszerzésére pályázhattak a zenekar nélküli utazó cirkuszok; a tendert az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft közösen hirdette meg – közölte szerdán a Fővárosi Nagycirkusz.

 

A sikeresen pályázók a legmodernebb hangtechnikai eszközökből kialakított komplett hangrendszereket nyertek el, valamint azok szakszerű alkalmazását oktató 30 órás, intenzív tanfolyamon vettek részt. A stúdiumot a Cirkuszművészeti Központ intézményeinek oktatói és diákjai, az oktOpus Multimédia Intézet, valamint a Baross Imre Artistaképző valósították meg – olvasható a közleményben.

Mint írják, a pályázat célja az, hogy utazó cirkuszok a 2020-as cirkuszi szezonban jobb hangzásvilággal szolgálhassák ki produkcióikat, ezzel is emeljék a magyar cirkuszművészet szakmai színvonalát. A fejlesztés révén évenként újabb és újabb szakterületek (fénytechnika, szcenika) színvonalasabb működésére nyílik lehetőség.

A pályázatban és a hozzá kapcsolódó elméleti és gyakorlati oktatásban az alábbi utazó cirkuszok vettek részt: Eötvös Cirkusz, Susy Eötvös Cirkusz, Magyar Nemzetközi Utazó Nagycirkusz, Duna Cirkusz, Utazó Budapest Nagycirkusz, Calypso Cirkusz, Circus America, Exit Cirkusz, Hungária Nagycirkusz, Richter Ricardo Cirkusz, Magyar Klasszikus Nagycirkusz valamint az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete.

A pályázók fejenként bruttó hatmillió forint értékű hangrendszerhez (hangsugárzóhoz, számítógépes bejátszóhoz és digitális dobpadhoz) jutottak hozzá a szoftverek, a hangkönyvtárak, valamint a szakmai oktatás mellett – áll az összegzésben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.