Ma 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le

Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le, így a hónap végi vásárlási tumultus elkerülése érdekében arra kéri az autósokat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), hogy mielőbb váltsák meg a 2020-ra szóló megyei és országos úthasználati jogosultságokat – mondta Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója az egyik televíziócsatorna műsorában.

 

 

Hozzátette: a matricák személyesen és online, több felületen is megválthatók, többek között az állami útdíjszolgáltató digitális felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, amelyen kényelmi díjat sem kell fizetni – tudatta.

Hangsúlyozta: a matricák ára változatlan, viszont változott néhány lehajtási szabály az M7-es új csomópontja miatt. Az M7-esen a Balaton északi partja felé vezető lehajtó helye megváltozott, egy kilométerrel közelebb került a főváros felé. Aki esetleg elmulasztja a lehajtót, Siófok-Kelet csomópontnál tud visszafordulni, viszont ebben az esetben, akik nem rendelkeznek éves, országos matricával, kiegészítő matricát kell váltson, amelyre az általános szabályozás szerint egy óra áll a rendelkezésükre – fűzte hozzá Bartal Tamás.

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.