Jótékonysági táncház lesz a budaörsi 1. Számú Általános Iskolában – Szállást keresnek a fellépőknek

(Budaörs, 2020. január 29. – Budaörsi Infó) 2020. február 29-én 17 órától jótékonysági estet, és táncházat szerveznek Budaörsön a farsangi szezon zárásaként, egy határokon átívelő program keretében, jótékonysági céllal.

A rendezvény helyszíne az Budaörsi 1. Számú Általános Iskola aulája.

Az egyik főszervező Kozma László, a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a jótékonysági estet a Pusztinai Magyarok Háza Alapítvány , illetve a Segesvári Kikerics néptáncegyüttes szárnyai alatt nevelkedő fiatalok támogatására hozták létre. A két hagyományőrző csoport közös fellépésen, egész estés programot biztosít a megjelenő közönség számára.

 

Amiben a budaörsiek segítségét szeretnénk kérni, hogy segítsenek nekünk abban, hogy szállást tudjunk biztosítani a néptáncegyüttes tagjainak. Szeretnénk, hogyha a Fodros utca környékén találnánk nekik szállást, hogy minél közelebb lehessenek egymáshoz, és a fellépés helyszínéhez. 

A magán szálláshelyen történő elhelyezésnek nem csak praktikussági, hanem személyes kapcsolati szerepe is van. Nem csak a fellépés miatt jönnek ide a csoportok, hanem azért, hogy kapcsolatokat, barátságokat építhessenek itteni magyarokkal.

Ezzel is közvetítve feléjük, hogy nincsenek egyedül a világban, amivel identitásukban tovább tudjuk erősíteni őket. Ezek ugyan olyan gyerekek, mint a mieink, csak egy pár ezer lelket számláló, Erdély magyar lakosságától elszigetelve, egy maroknyi csángó-közösségben élnek.

Számukra sokat jelent a magyar szó, hogy van, aki itt várja őket, beszélgethet a korosztályának megfelelő társsal esetleg, érdeklődnek az élete/családja után. Az érkezésüknek, valamint a fellépésüknek ez a legfőbb célja, és ebben kérjük a lakóközösség támogatását.

Példaértékű lenne, ha ezt a 40 fős közösséget nem kellene város szerte szétszórni, hanem a mi utcánk, a Fodros utca ez meg tudná valósítani. Nem komoly dolgokban kell gondolkodni, két éjszakára szálláshely biztosítást, egy meleg vacsorára, és két alkalommal reggeli biztosítására vennénk a kedves szomszédokat. Ez igazán apró kérés azt gondolom, egy nemes ügy érdekébenAki teheti, csatlakozzon!”

 

Jelentkezni és bővebb információt kérni Kozma Lászlótól tudnak a következő e-mail címen: kozma.laszlo@brke.org

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.