Budaörsi gyermekorvosok figyelmébe – Pályázati lehetőség különleges minilabor beszerzésére

(Budaörs, 2019. december 20. – Budaörsi Infó) Az Egy szív a gyermekekért Alapítványról már többször olvashattak hírportálunkon. Szerkesztőségünk különböző módokon évek óta támogatja karitatív munkájukat, miután teljesen meggyőződtünk az elkötelezettségükről és komolyságukról. Eddig több száz gyermek gyógyulásához járultak hozzá a szakmailag indokolt külföldi gyógykezelés támogatásával, valamint nagy értékű orvosi műszerek adományozásával a magyar egészségügyi intézmények részére évről évre. Ezúttal egy különleges, a Házi Gyermekorvosok Egyesületével közös projektjükre szeretnénk felhívni a budaörsiek figyelmét! 

 

 

Az Alapítvány a következő öt évben szeretné a gyermekorvosi praxisokat korszerű, világszínvonalú, magyar fejlesztésű műszerrel támogatni, ami nagy lépést jelentene az ellátás minőségében.

A praxisok sok esetben nem rendelkeznek szakrendelői háttérrel, a gyermekkel egyes esetekben távolabbi intézményeket kell felkeresni.

A megpályázható minilabor segítséget adhatna a gyorsabb diagnózis felállításában. A beteg gyermekeket és családjukat mentesítené a megterhelő utazástól és nem kellene az eredményekre napokat várni.

Az adományozandó műszer segítségével a helyszínen el tudná dönteni az orvos, hogy pl. antibiotikumos kezelésre szorul-e a kis beteg vagy más kezelési módra van szüksége. Ezzel sok időt, és a magas gyógyszerköltséget lehet megtakarítani, nem beszélve arról, hogy csökkenhet az antibiotikum érzékeny gyermekek száma.

Napjainkban egyre magasabb a gyermekkori cukorbetegség kialakulásának veszélye is. A teszt segítségével speciális szűrést lehet végezni, az eredménytől függően időben megkezdhető a kezelés vagy megfelelő életmód  váltással megelőzhető a betegség kialakulása.

 

A pályázati lehetőségre szeretnénk felhívni a budaörsi gyermekorvosi praxisok figyelmét, hogy éljenek a lehetőséggel a kis betegeik érdekében.

A szülőket is kérjük, hogy figyelmeztessék a lehetőségre családjuk gyermekorvosát!

 

Íme a pályázati kiírás a részletekkel:

 

 

2_banner_egy_sziv_300x200

 

Pályázat hirdetés

 

A hátrányos helyzetű területeken élő gyermekek magasabb színvonalú egészségügyi alapellátásának fejlesztése valamint az itt dolgozó házi gyermekorvosok szakmai munkájának elősegítése érdekében

az „Egy Szív a Gyermekekért” Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány)

Székhely: 1066 Budapest, Nyugati tér 1. 608. szoba
Nyilvántartási szám: 01-01-0002060
Adószám: 19700904-1-42

Bankszámla szám: Raiffeisen Bank Zrt. 12001008-00105439-00100003
Levelezési cím: 1066 Budapest, Nyugati tér 1. 608. szoba,

együttműködve

a Házi Gyermekorvosok Országos Szakmai, Érdekképviseleti és Érdekvédelmi Egyesületével (továbbiakban: Egyesület)

Székhely: 1133 Budapest, Ipoly u. 5/E.
Nyilvántartási szám: 6896/1996
Adószám: OTP Bank Zrt. 18079849-2-41
Bankszámlaszám: 11713005-20419448

 

p á l y á z a t o t   h i r d e t

 

ez Egyesület tagjai számára a következő műszerek és induló teszt kit, valamint vizsgáló eszköz elnyerésére:

CRP automata, vagy

DocUReader 2 Pro vizelet analizátor vagy és

kézi fülvizsgáló eszköz (otoszkóp).

 

 

Pályázati feltételek:

 

A pályázaton azon házi gyermekorvosok (praxisok) vehetnek részt, akik:

– tagjai az Egyesületnek;

– feladataikat területi ellátási kötelezettség mellett végzik;

– a praxisnagyságuk meghaladja a 600 főt;

– vállalják az elnyert CRP automata, vagy vizelet analizátor és kézi fülvizsgáló eszköz minimum 3 évig való üzemeltetésével járó költségeket, amellyel kapcsolatban a döntést követően a nyertes praxis tulajdonosa és az Alapítvány szerződést köt;

– a pályázat elbírálása során előnyt élveznek az egy rendelőben dolgozó házi gyermekorvosok, valamint azon praxisban dolgozók, akiknek a praxisa labortól, szakrendelésektől távolabb esik.

A beérkezett pályázatokat az Egyesület által létrehozott szakmai bizottság értékeli és tesz javaslatot az Alapítvány Kuratóriuma számára a nyertesekre.

A pályázatra folyamatosan lehet jelentkezni, az Alapítvány Kuratóriuma az Egyesület javaslata alapján, anyagi lehetőségének függvényében, hozza meg támogató döntését a pályázat beérkezését követő 45 napon belül.

Azon pályázókkal, akiknek pályázatát az Alapítvány elfogadja, az Alapítvány a pályázat elfogadását követő 30 napon belül megállapodást (szerződést) köt természetbeni támogatás nyújtására. A jelen pályázati felhívás szerződéskötési kötelezettséget nem keletkeztet. A szerződés minden külön szerződéskötés útján jön létre.

Az Alapítvány pályázati felhívását a pályázat elbírálásáig visszavonhatja.

Amennyiben az Alapítvány részére nem érkezik összességében a jelen pályázati feltételeknek mindenben megfelelő, úgy a további feltételek meghatározása és nyertes pályázó személyének kiválasztási módja mindenben az Alapítvány egyedüli döntési jogköre, illetve döntését semmikor nem köteles indokolni a pályázók irányában, továbbá pályázatuk benyújtásával a pályázók ennek érvényesítéséről automatikusan lemondanak.

Az Alapítvány nem köteles tájékoztatni az érintett pályázót ajánlatának az értékelés alapján történő esetleges visszautasításának, illetve más pályázat előnyben részesítésének indokáról.

 

Pályázat benyújtásának módja:

A pályázati anyagokat levélben a Házi Gyermekorvosok Egyesülete címére (1133 Budapest, Ipoly u. 5/C), vagy elektronikusan a hgye@gmail2000.net email címre kell eljuttatni.

 

 

egy_sziv600


Amennyiben szeretné támogatni az Egy szív a gyermekekért Alapítványt akkor vegyék fel velük a kapcsolatot:

Weboldalukon: www.egysziv.hu

E-mailben: egysziv@egysziv.hu

Közösségi oldalukon: www.facebook.com/egyszivalapitvany


 

 

A Budaörsi Infó támogatja az Alapítványt és munkásságukat. 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.