Évértékelő 2019 – Fény- és hangtechnika fejlesztés a Budaörsi Latinovits Színházban

(Budaörs, 2019. december 17. – Budaörsi Infó) A karácsony közeledtével arra kértük a budaörsi intézmények vezetőit, hogy foglalják össze elmúlt évüket és osszák meg velünk legmaradandóbb élményeiket. Sorozatunk következő részében Berzsenyi Bellaagh Ádám, a Budaörsi Latinovits Színház igazgatójának beszámolóját olvashatják. 

 

 

 

Berzsenyi Bellaagh Ádám a Budaörsi Infónak elmondta, hogy mozgalmas, élményekkel teli év áll mögöttük.

„2019-ben a színházban eddig nyolc új bemutató tartottunk, most készülünk a kilencedikre, a Kuldusoperára, melynek pont a Karácsonyi ünnepek előtti hétvégén, december 21-én lesz a bemutatója. A fiatal alkotócsapat formabontó koncepciója, Brecht nagyszerű színdarabja Kurt Weill fantasztikus zenéjével – melyet a Budaörsi Fúvószenekar közreműködésével hallhatunk – mindenképpen izgalmas estét ígér.

Az év szinte minden hónapjára jutott egy fontos színházi esemény, alig tudok közöttük válogatni.

Év elején A Négyszögletű Kerek Erdő című mesét vittük színre, februárban Bálint Andrást láthattuk vendégül a színpadon, majd tavasszal Alföldi Róbert tért vissza hozzánk új rendezésével, az Elektrával.

Első alkalommal tartottunk bemutatót a PostART-on, ahol egy észt tragikomédiát állítottunk színpadra Vacsora öt személyre címmel. Az előadás rendezője társulatunk fiatal tagja, Böröndi Bence, akinek ez volt az első rendezése.

A nyáron Karnebál című vígjátékunkkal volt szerencsénk testvérvárosunk, Kisújfalu közönségét megnevettetni, a Szarvasi Víziszínház fesztiválján pedig elnyertük a legjobb gyerekelőadásnak járó díjat A Négyszögletű Kerek Erdővel.

Ősztől társulatunk tagjai között köszönthetjük – a már korábban színházunk több előadásában is bemutatkozott – Brasch Bencét, aki miután diplomát szerzett, úgy döntött, igent mond a meghívásra és Budaörsre szerződik. A Koldusoperában Bicska Maxi szerepét alakítja.

A Múzsák Társulattal sokéves együttműködésünk keretében hoztuk létre Édes mostoha című zenés produkciónkat, az ősz „nagy dobását” a gyerekközönség számára.

Új formával kísérleteztünk, amikor bemutattuk első osztályteremszínházi előadásunkat, az Apa Anya Fiú Lányt.

A közönség számára kevésbe látható, de a színház működése szempontjából nagyon fontos, hogy több, évek óta elmaradt karbantartást, épület körüli munkát tudtunk a nyáron elvégezni. Év végén pedig lehetőséget kaptunk arra, hogy a fény- és hangtechnikát tovább fejlesszük, aminek – reményeink szerint – nézőink is hamarosan szem- és fültanúi lesznek.

Szeretnék köszönetet mondani nézőinknek, a budaörsieknek, akik idén minden korábbinál nagyobb számban látogatták a színházat. Egyben kívánok békés Karácsonyt és színházi élményekben gazdag, boldog új évet!”

 

logo_latinovits_szinhaz_budaors_0

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.