Évértékelő 2019 – Koncertek, előadások, klubok a Jókai Mór Művelődési Központban

(Budaörs, 2019. december 06. – Budaörsi Infó) A karácsony közeledtével arra kértük a budaörsi intézmények vezetőit, hogy foglalják össze elmúlt évüket, és osszák meg velünk legmaradandóbb élményeiket. Sorozatunk következő részében a Jókai Mór Művelődési Központ elmúlt évéről és jövő évi terveikről számolt be Simon Erika, az intézmény vezetője.

 

 

Simon Erika a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a 2019-es év egy különleges zenei élménnyel kezdődött, ugyanis elfogadta a meghívásukat Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla, akik egy felejthetetlen koncertet adtak.

“Két nagyobb koncert is volt a Jókaiban, tavasszal a felnőtteket Ganxsta Zolee és a Kartellel, ősszel a gyereket Halász Judit koncerttel vártuk.

Az évben új rendezvényünk volt a Szent Iván éji mulatság. Ezen az estén tüzet gyújtottunk a JMMH előtti parkolóban és koncertekkel, tánccal, bográcsozással vártuk az érdeklődőket, majd lehetőség volt a népi hagyományok felelevenítése képen tűzugrásra is.

Az este sikerén felbuzdulva, szeretnénk a következő években is hasonlóan megrendezni. Újdonság az idén indult Könyvklubunk is, mely havonta ül össze 1-1 irodalmi mű megvitatására.

Idén ingyenes adventi készülődést szerveztünk, ahol a Nyugdíjas Ház adottságait kihasználva mézeskalácsot is lehetett sütni, festettünk és apró ajándékokat, díszeket készítettünk kollégáink és barátaink segítségével.

A sorozataink (Kapcsolatok, Művészetek, Világjárók, Csokibár) továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, így a következő évben is folytatódnak a megszokott módon.”

 

Milyen terveik vannak a következő évet illetően? 

“2020-ban több újdonságot is tervezünk. A Magyar Kultúra Napján a Budapest Mezőség Band tart Táncházat és tánctanítást. Velük a Budapest Parkban, Rács-kertben és a Fonóban találkozhattak már vendégeink. Valentin napra egy beszélgetést tervezünk „Szex, szerelem és miegymás..” címmel.

A következő év szökőév, így február 29-re egy különlegességgel készülünk. Ezen az estén Egyedülálló, meditatív hangulatú koncertet ad a Ritmikon zenekar, ahol nem a megszokott nézőtéren, hanem kényelmesen berendezett térben, akár fekve is hallgathatják az előadást.

Március 13-án pénteken újból megrendezésre kerül a Budaörsi Kertbarátok Egyesülettel közösen a Nyitnikék című rendezvény, ahol a tavaszi kerti munkákról hallhatnak előadásokat a látogatók.

Ezt a rendezvényt várárral szeretnénk kibővíteni, illetve ezen a napon szeretnénk elindítani  a JMMH új facebook csoportját „ Haverom a kertem!” –et, ahol kezdő, vagy kevésbé kezdő kert tulajdonosok kapnak segítséget szakemberektől a kerti munkákkal kapcsolatban.

Az Ébredj Budaörs! programunkat (március 27-29) a mozgásórákon kívül számos más eseménnyel is bővítjük. Így Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel kezdünk, amellyel a gyerekeket szeretnénk megmozgatni, előadásokkal, beszélgetésekkel, vásárral, kóstolókkal szeretnénk készülni a családok, a felnőttek részére, melyekkel a figyelmet a lelki és testi Egészségre szeretnénk irányítani, emellett kültéri programokat is beiktatunk, így vegán bográcsozásra is sor kerül majd a JMMH kertjében.

Az első félévben szeretnék absztrakt élményfestészetet szervezni „A vonal művészetének határa” címmel, ahol a festészeten keresztül figyeljük határainkat, lépjük át vagy éppen töröljük el azokat.

Előadással szeretnénk segíteni azoknak, akik járatlanok a Facebook oldal létrehozásában, fejlesztésében és népszerűsítésében. Az előadás célja, hogy a résztvevők megértsék a Facebook működésének alapjait és olyan gyakorlati ismereteket szerezzenek, amelyek segítségével ők maguk is hatékony és népszerű kampányokat, posztokat tudjanak létrehozni.

Az idén elindult könyvklubunkat 2020-as évben is folytatjuk. A könyvklub alkalmain az adott hónapban olvasott könyvel kapcsolatos olvasmányélményeinket vitatjuk meg. A könyv fő témáiból kiindulva zajlik a beszélgetés. Egy kis ízelítő az olvasandó könyvcímekből: Zadie Smith: NW, Dragomán György: Oroszlánkórus, Füst Milán: A feleségem története.

 

Bízunk benne, hogy Mindenki talál számára élvezhető vagy éppen hasznos programot a következő évben is, addig is Boldog Ünnepeket kívánunk minden Olvasónak!

JMMH munkatársai.”

 

 

A sorozat korábbi cikke:

Évértékelő 2019 – Gajdos Frank Katalin: A Frankfurter Allgemeine Zeitung egész oldalas cikket közölt a budaörsi Heimatmuseumról

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.