Sorsoltak az asztalitenisz csapat Európa-bajnokság selejtezőjére

Vasárnap Luxemburgban megtartották a 2021-es kolozsvári asztalitenisz csapat Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását, a magyar férficsapat Finnországgal és Skóciával, a női együttes pedig Svédországgal és Szlovákiával kerül azonos csoportba.

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idei Európa-bajnokság eredményei alapján a női csapat az A-osztályba 3. csoportjába került. Itt a válogatottak oda-visszavágós rendszerben játszanak egymással, az első mérkőzést jövő ősszel, október 13-án rendezik. A csoportból az első kettő közvetlenül kijut a 2021-es Eb-re, a harmadik a selejtező második szakaszában teheti ezt meg.

A férfiválogatottat a B-osztályba sorolták, ahol a finnekkel és a skótokkal küzd meg a továbbjutást jelentő két helyért az október 17-18-i hétvégén. Mindegyik csapat egyszer játszik a másik kettővel. A B-osztály csoportelsői és másodikjai az A-osztály csoportharmadikjaival kiegészülve folytatják a selejtező második szakaszában. Innen a csoportok első és második helyezettjei jutnak ki az Eb-re, ahol 24-24 férfi és női csapat vesz majd részt.

A címvédő német férfi- és román női válogatottnak nem kell selejtezőt játszania.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.