Karina di Angeli – Az első tetoválás

(Budaörs, 2019. október 31. – Budaörsi Infó) Szilágyi Karina, vagy ahogy többen ismerik Karina di Angeli Budaörsön dolgozik a Black Angel Tattoo vezető tetoválójaként. Kilenc éve foglalkozik tetoválással és elmondása szerint, már több mint négyezer tetoválást készített. Ebben a hónapban arról kérdeztük, hogy mit ajánl azoknak, akik most vágnak bele az első tetoválásukba. Egy konkrét tetoválásának a történetével is megismerkedhetnek az olvasók.

 

 

Van olyan testrész, ahol kevésbé fáj, hová érdemes tetováltatni kezdőknek?

Mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége, de vannak olyan területek, ahol a többség kifejezetten rosszul viseli a tetováltatást, ilyen helyek a csontos, inas területek, például a kézfej, lábfej és a bordák. Kifejezetten érzékeny területek közé tartozik még a felkar belső fele és a hajlatok (könyök, térd). Ezeket érdemes inkább kerülni elsőre, ha valaki nagyon fél az ismeretlen fájdalomtól.

 

Igaznak látod a tapasztalataid alapján azt a mondást, hogy az első tetoválás után nincs megállás?

Abszolút, erre fogadásokat is mernénk kötni. Nyilván előfordul, hogy évek telnek el a második tetoválásig, de mindig lesz következő! Ahogy szokták mondani: első tetoválás létezik, utolsó tetoválás nem.

 

Mennyi időt vesz igénybe egy tetoválás elkészítése? (kicsi, nagy)

Változó, a tetoválás méretéről és részletgazdagságától függ. 5-10 perctől kezdve a többórás, sőt több alkalmasig bármennyi idő lehet. Egy alkalom leggyakrabban maximum 4 órás szokott lenni, az átlagember és a bőre körülbelül ennyit tud elviselni egyszerre, de léteznek extrém esetek is, amikor ennél több ideig is tart egy beülés.

 

Van különbség időben és fájdalom érzetben aközött hogy az ember milyen mintát választ?

Természetesen van különbség minden téren. Technikáját tekintve van, aki a kontúrt, van aki a színezést-satírozást viseli nehezebben. Nyilvánvalóan a kisebb minták rövidebb ideig készülnek, így kisebb a fájdalom is, mint egy több órán keresztül tartó szeánsz vége felé.

 

Hogyan történik a minta kiválasztása? Te rajzolod meg az alapján amit elmond a vendég? Hol találhatnak az emberek mintákat a neten?

Az elképzelést a vendég hozza. Azt szoktuk kérni, hogy gyűjtsön hasonló mintákat, képeket, amikben megfogja valami, akár a forma-, akár a színvilágát tekintve. Ezek alapján tervezünk számukra valami egyedit, hozzáadva a művészi pluszt, amitől más lesz, mint mások tetoválása. Soha nem másoljuk le egy az egyben más tetoválását. Az interneten rengeteg minta fellelhető, akár csak beírva a google-ba, amit keresünk, akár a tematikus gyűjtőoldalakon, mint pl. a pinterest.

 

Szoktál esetleg tanácsot adni azoknak, akik először járnak tetoválónál? És ha igen mit?

Mindig elmondom nekik, hogy nagyjából mire készüljenek, fontos, hogy olyan állapotban jöjjenek, amelyben kevésbé viseli meg szervezetüket a tetoválás. Mindenképp jól hidratált bőrrel érdemes érkezni, tehát előtte alaposabban kell testápolózni, oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Nem szabad betegen, éhesen és kialvatlanul érkezni a tetoválásra, nem szabad előtte leégnie sem a bőrnek (nap, szolárium). Érdemes hozni magukkal csokit, kólát, hogy az esetleges vércukorszint esés miatt ne legyen rosszullét sem.

 

Hogyan tudnád meghatározni azt a fájdalmat amit a vendégek éreznek tetováláskor?

Nagyon nehéz behatárolni ezt a semmihez sem hasonlító érzést, de a legtöbben az epiláláshoz tudják hasonlítani a fájdalmat, amit tetoválás alatt éreznek. Egy biztos, a legelső alkalommal a legtöbben azt mondják, hogy „Ja, csak ennyi?”. Sokkal rosszabbra számítunk először, mint amilyen aztán az egész.

 

Neked melyik volt az első tetoválásod? Nehéz döntés volt? Miért pont ez a minta?

A legelső mintám egy angyal-tündér-szerűség volt, azért varrattam magamra, hogy vigyázzon rám. Nem volt nehéz döntés, egyszer csak úgy beugrott, hogy ő kell nekem. Nem azért tetováltattam, hogy divatból legyen, hanem egyszerűen úgy éreztem, hogy szükségem van rá.

Az első tetoválások a legtöbbször mélyebb jelentéssel bírnak, csak a későbbiekben, a sokadiknál kezdünk olyasmiket tetováltatni, amik „csak úgy” tetszenek.

 

 

Minden hónapban kiemelünk egy tetoválást és leírjuk a történetét is. Ebben a hónapban a VI. Ballószögi Nyakvágó Huszonkétésfél Kilométer, azaz rövidebb nevén “Kili” tetoválásról olvashatnak.

 

 

tetovalaskarinaautusztus5

 

„Vendégem, Rita mindig is nagy kutyás volt, kutyakozmetikusként is dolgozik. Sosem gondolta volna, hogy egyszer macskája is lesz.

Pár évvel ezelőtt kezdett életmódváltásba, futni kezdett, amit azóta olyan szintre emelt, hogy mára már maratonokat is lefut. Rendszeresen jár futóversenyekre, egy ilyen terepfutóverseny során látott meg egy aprócska, rossz állapotban lévő kölyökcicát az út közepén, úgy kerülgette a többi futó.

Rita úgy érezte, nem hagyhatja ott, felkapta, ruhájába bugyolálta és már vele érkezett be a célba. Így került hozzá Kili (teljes neve a futóverseny nevére és a megtalálásának helyére utal), aki azóta rendesen kikupálódott és a család teljes jogú tagjává vált.

Ezt a különleges kapcsolatot és megmagyarázhatatlan köteléket örökítettük meg Rita bőrén.”

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.