Csenger-Zalán Zsolt sajtótájékoztatója: Quo vadis Budaörs? Quo vadis Wittinghoff?

(Budaörs, 2019. október 28. – Budaörsi Infó) 2019. október 28-án sajtótájékoztatót tartott Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő Budaörsön. 

 

 

2019. október 24-én volt a budaörsi képviselő-testület alakuló ülése. Az ülés elkezdése előtt negyedórával egy rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a választáson győztes Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE).

Wittinghoff Tamás polgármester a tájékoztatón, majd az ülésen is elmondta, hogy addig nem kíván együttműködni a Fidesz-KDNP képviselőivel, amíg a választás során történt bűncselekményeknek nem lesznek meg az elkövetői. Bejelentette, hogy így csak az önkormányzati törvényben előírt mértékben vehetnek részt a kompenzációs listán bejutott képviselők a bizottságok munkájában.

Erre reagált a mai napon Csenger-Zalán Zsolt. Sajtóközleményét szó szerint közöljük.

 

 

csengerzalanzsolt_sajtotajekoztato20191028 (1)

 

 

Csenger-Zalán Zsolt sajtóközleménye: 

 

„Quo vadis Budaörs?

Quo vadis Wittinghoff?

A budaörsi polgármester csütörtöki sajtótájékoztatója, illetve az azt követő testületi ülés joggal veti fel azt a kérdést, hogy merre tart Budaörs és az identitásában láthatólag megroppant polgármester, Wittinghoff Tamás.

 

Wittinghoff zavart kapkodása érthető, hiszen ő is érzi, hogy a botrányos videó nyilvánosságra kerülése utáni vállalhatatlan hazudozásával erkölcsileg teljesen méltánytalanná vált.

A videó önmagában is kínos és egyúttal szánalmas, ugyanakkor az előkerülése utáni reakció döbbenetes hasonlóságot mutat a hírhedt Monica Lewinsky-üggyel. Bár ott maga az aktus dokumentálása nem történt ilyen egyértelműséggel, Clinton azt követő magyarázkodása mégis elindította az un. impeachment eljárást az elnök eltávolítására, azon az alapon, hogy az üggyel kapcsolatban nem mondott igazat, azaz hazudott.

Wittinghoff is magyarázkodásba kezdett a szexvideója után:

Tagadta, hogy rendszeresen kereste volna fel a prostituáltat.

A videóban hallható beszélgetésből nyilvánvalóan megállapítható, hogy a kéjhölggyel rendszeres kapcsolata volt, sőt családi és egészségügyi kérdésekről is beszélgettek, bizalmas viszonyban voltak, jól ismerték egymást.

Tehát a polgármester hazudott!

Azt is állította, hogy csak masszíroztatni ment.

Nos, masszázsnál érkezéskor nem csókolóznak a szolgáltatóval, továbbá az orális aktusra ő szólította fel a prostituáltat.

Ismét hazudott a polgármester!

Kezdetben Wittinghoff azt állította, hogy nem történt pénzmozgás.

A videó ezt egyértelműen cáfolja.

Megállapíthatjuk tehát, hogy a polgármester olyan hazugság spirálba került, amely miatt erkölcsileg méltánytalanná vált közéleti szerepvállalásra.

 

A bevezetőben említett sajtótájékoztatón Wittinghoff politikailag is méltánytalanná vált.

Az édesapját – közlése szerint – ért támadás kapcsán vérlázító módon, teljesen alaptalanul támadta a FIDESZ-Kdnp képviselőit, tagjait, szimpatizánsait és választóit.

Értjük, hogy a polgármester a kínos videóról és az azzal kapcsolatos hazudozásairól próbálja elterelni a figyelmet, viszont a Rákosi-időket idéző koncepciós támadást határozottan visszautasítjuk!

Visszautasítjuk, hogy minden alap nélkül meggyanúsít embereket, sőt – erre még az ötvenes években sem volt talán példa – nekik kellene bizonyítaniuk ártatlanságukat. Amíg ezt nem teszik meg, nem gyakorolhatják azt a jogukat, hogy választóikat a bizottságokban is képviselhessék.

Mindezt a polgármester, a BFE, valamint a – gazdák mögé bújt – megélhetési áruló a jogállamiság és a demokrácia „nagyobb dicsőségére” teszik!

 

Mire készülnek Wittinghoff és zsoldosai?

Úgy tűnik, hogy a lakópark mutyit akarják – ellenzéki kontroll nélkül – átvinni, illetve a pénzügyekbe való betekintés lehetőségét is el kívánják venni a FIDESZ-Kdnp megválasztott képviselőitől, így próbálva leplezni a lopásokat?

Minden jogi eszközt igénybe fogunk venni, az önkormányzati törvény szellemével ellentétes antidemokratikus határozat megsemmisítése érdekében, képviselőink becsületének megvédésére, a mutyik megakadályozására.

 

 

csengerzalanzsolt_sajtotajekoztato20191028 (2)

 

Miközben elítéljük az idős embert ért – semmivel nem menthető – támadást, fel kell tennünk a kérdést: qui prodest – kinek az érdeke?

Az eset figyelem elterelésre kiváló és erre utal a nyomravezetői díjként kitűzött közel 5 millió forint is.

Túl azon, hogy ez két évi átlagjövedelem, amit a polgármester és az alpolgármester urak – ezek szerint – könnyen megengedhetnek maguknak, felhívnánk szíves figyelmüket, hogy a móri tömeggyilkosság tízmilliós vérdíja is csak arra volt jó, hogy ártatlanul ítéltek el valakit életfogytiglanra. Csak remélni tudjuk, hogy nem ilyen indíttatás lappang a felajánlás mögött!

 

Végezetül a polgármester úr sajtótájékoztatóján a Tízparancsolatot is emlegette.

Bár ő nem hívő ember – ha már idehozta – hármat nyomatékkal ajánlanánk a figyelmébe:

1. Ne paráználkodj!

2. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!

3. Ne lopj!”

 

 

UPDATE!

 

A tájékoztatón elhangzottakra reagáltak a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) nevében Wittinghoff Tamás polgármester és Dr. Molnár Gábor elnök.

 

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) reagálása (szó szerinti közlés): 

„A Fidesz-KDNP által tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzottak alapján úgy érezzük, hogy továbbra sem akarják megérteni, mit várnának el tőlük a budaörsiek, akiket mélységesen felháborított az a tisztességtelen kampány, amelyet ők folytattak az önkormányzati választásokig.

 

A kampány idején súlyos törvénytelenségek történtek a városunkban, méghozzá a Fidesz-KDNP érdekében.

A választások eredménye egyértelművé tette, hogy a budaörsieknek mi volt a véleménye az ilyen eszközökkel folytatott kampányról.

Valakik megbízást adtak arra, hogy telefonos ál-közvéleménykutatók tévesszék meg az embereket. Valakik megzsarolták a polgármestert annak érdekében, hogy ne álljon ki a választáson a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. És miután ezt visszautasította, lejárató szórólapokkal árasztották el a várost valakiknek a megrendelésére.

Ezektől a Fidesz-KDNP sem akkor, sem a képviselő-testület alakulóülésén, sem az október 28-án tartott sajtótájékoztatóján nem határolódott el egyértelműen, és meg sem kísérelték, hogy a rájuk árnyékot vető cselekményekkel kapcsolatban tisztázzák magukat.

Nem maradhat következmények nélkül, ami történt. Nem hagyhatjuk, hogy legyen olyan politikai erő, amelyik azt gondolja, tisztességtelen eszközökkel kellene egy választást eldönteni.

Továbbra is elvárjuk a Fidesz-KDNP-től, hogy ha tudomásuk van arról, hogy kik álltak ezen bűncselekmények mögött, akkor nevezzék meg őket. De legalábbis minden erővel segítsék a hatóságok munkáját.

Az elkövetőknek, és természetesen a megrendelőknek véglegesen távozniuk kell a közéletből.

Elhangzott az is a sajtótájékoztatón, hogy az önkormányzatban korlátoznánk a kisebbségben lévő képviselők jogait és lehetőségeit.

Ez természetesen nem igaz, csupán addig nem teszünk pozitív gesztusokat, nem adunk olyan többletlehetőségeket, amelyeket a törvények nem írnak elő, amíg a fenti ügyek nem tisztázódnak. Vagyis ezúttal nem ajánlottunk fel alpolgármesteri helyet a Fidesz-KDNP-nek, illetve nem kérjük fel őket semmiféle tisztségre.

Sem az önkormányzati törvény, sem az önkormányzat SZMSZ-e nem tartalmaz arra vonatkozó szabályt, hogy a képviselőknek automatikusan járna bizottsági hely. Tanácskozási joggal azonban a bizottságok munkájában valamennyi képviselő részt vehet, így továbbra is teljes rálátásuk lehet a döntéshozatalra, s állításukkal szemben: nem marad az önkormányzati munka „ellenzéki kontroll nélkül”.

A Fidesz-KDNP képviselőinek minden olyan lehetőség adott, amely az önkormányzati törvény szerint jár nekik, semmi nem fogja őket akadályozni abban, hogy tisztességesen végezhessék munkájukat.

Wittinghoff Tamás                                    Dr. Molnár Gábor
polgármester                                                  elnök
Budaörs Város                             Budaörs Fejlődéséért Egyesület”

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.