Választás után – Dr. Czuczor Gergely: Budaörs jobbat érdemel a jelenlegi városvezetésnél

(Budaörs, 2019. október 17. – Budaörsi Infó) Az önkormányzati választások véget értek, Budaörs polgárainak nagy többsége úgy döntött, hogy dr. Czuczor Gergellyel (Fidesz-KDNP) szemben a következő öt évre is Wittinghoff Tamást (BFE) választják a város polgármesterének. Az eredmények kihirdetése után a nyertes és a vesztes felet is megkérdeztük arról, hogy milyen terveik vannak a jövőt illetően. Cikkünkben dr. Czuczor Gergely válaszait olvashatják. 

 

 

Mi volt az első gondolata, amikor kiderült az eredmény? Számított-e, hogy gyakorlatilag megismétlődik a korábbi választás kimenetele?

Szomorúságot éreztem, hogy Budaörs tovább fog haladni azon az úton, amelyik a település élhetőségének romlása felé vezet. A város többsége egy álarcot követ. Nem látja a valóságot, illetve ha találkozik vele, akkor másokat hibáztat miatta.

Jobb eredményre számítottunk mindannyian. Sok munkánk, energiánk volt a változás előmozdításában. Nem tudtunk eljutni a budaörsiek többségéhez. Későn kezdtük el az építkezést. Évek tudatos munkája kell az eredményességhez.

 

Személy szerint listás bejutóként a képviselő-testület tagja lehet. Folytatja-e politikai pályafutását ily módon vagy lépéseket tesz esetleg annak érdekében, hogy újra iskolaizgató legyen és mást delegál maga helyett a testületbe?

Nem adom fel a küzdelmet. Budaörsiként tudom, hogy másként is lehet ezt a várost vezetni. Látom a romló folyamatokat, amelyért a felelősség egy embert terhel. Be kell mutatni a valóságot a budaörsieknek.

A bennünket támogató több ezer ember nem véletlenül szavazott ránk. Nekik és a saját lelkiismeretünknek is tartozunk ennyivel. Az ellenzéki szerepkör fontos része a demokráciának. Ott a helyem az újonnan alakuló képviselő-testületben. A civil életemben egyelőre tanárként dolgozom tovább.

 

Mit gondol, miben hibázhattak a kampányban? Mi vezethetett oda, hogy a Budaörs Fejlődéséért Egyesület tagjai minden körzetben győztek?

Az emberek többsége nem tudta, hogy kik a jelöltek helyben. Ha ma megkérdezi ki nyert a körzetben, meglepő válaszokat kapna. A TV-viták alapján egyértelmű volt számomra, hogy a BFE jelöltjeinek többsége nem ismeri a körzetét.

A mi jelöltjeink ismerik a helyet, ahol indultak, de nem voltak ismertek a választók előtt. Ebből kell levonni következtetéseket. A polgármester személye volt a döntő az egyéni képviselőkre leadott szavazatoknál. Az ő 28 éves brand-je határozta meg az eredményességüket. Tudatosan építkeznünk kell és ismerté kell válnunk helyben.

 

Ebben a helyzetben a következő ciklusban milyen irányvonalak mentén folytatja a helyi Fidesz-KDNP a munkát?

Erről a két szervezet vezetőségének és tagságának kell döntenie. Mint Fidesz elnök elő fogok állni egy javaslattal, amit meg tudunk majd vitatni. Ami biztos, hogy hagyni kell dolgozni egy tudatos stratégia mentén a vezetést. Ehhez konszenzusra és közös vízióra van szükség.

 

Ön szerint hogyan tudnak majd a testületi munka során együttműködni a Budaörs Fejlődéséért Egyesülettel?

Olyan ellenzéki politikát fogunk folytatni, amelyben tükröt tartunk a BFE-nek, mert erre kaptunk felhatalmazást. A ránk szavazók – akik egyelőre kisebbségben vannak – a változásra voksoltak. Mi a jövőt építve azt kívánjuk elérni, hogy a többség számára is egyértelmű legyen, új vezetésre van szüksége Budaörsnek. Meg kell értessük a választókkal, hogy minden felelősség a BFE csapatáé és Wittinghoff Tamásé, és nem a kormány miatt romlik Budaörs élhetősége, vagy vált járhatatlanná a főút, vagy építenek nyakra-főre házakat a kertvárosban.

 

Az eredmény tükrében várható esetleg bármilyen változás Budaörsön a Fidesz-KDNP-n belül?

Demokratikus szervezet vagyunk. A jelenlegi Fidesz elnökség idén áprilisban kapta meg a felhatalmazást a munkára. Én folytatni szeretném azt az utat, amit kijelöltünk az építkezésben. A kampány üzemmód nem alkalmas a szervezetépítésre, most annak jött el végre az ideje. Ha a bizalom töretlen a jelenlegi vezetés iránt, akkor ütőképes, alternatívát kínáló szervezetté fogunk válni a következő években.

A KDNP jövője az ő belügyük. Arról helyi Fidesz elnökként nem tudok nyilatkozni.

 

Mit üzenne a budaörsieknek?

Köszönjük a szavazóink bizalmát! Az ő véleményüket, értékrendjüket fogjuk képviselni az Önkormányzatban. Nem adjuk fel annak reményét, hogy lesz még tisztességes, morálisan és szakmailag is alkalmas polgármestere Budaörsnek. Mi ezért fogunk dolgozni. Mert hisszük, hogy Budaörs jobbat érdemel a jelenlegi városvezetésnél.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.