Önkénteseket keresnek a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba

(Budaörs, 2019. október 7. – Budaörsi Infó) Kirándulni szerető önkénteseket keres a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. látogatószámlálásra és látogatói igények felmérésére. A vizsgálat időtartama október 26-27-én, 8–17 óráig.

 

 

Azoknak a jelentkezését várják akik:

– szeretnek kirándulni,

– büszkék arra, hogy egy európai főváros közvetlen közelében kiváló túrázóhelyek, jó levegő, gyönyörű tájkép fogad minket

– fontosnak tartják, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztések történjenek a fővároshoz közeli hegységekben,

– szeretnék, hogy ezt a csodás tájképet, vadregényes útvonalakat, különleges élővilágot még sokáig élvezhessük, és unokáinknak is megmutathassuk!

 

2017-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje.

2×2 NAP, 40 HELYSZÍN, 60 ÖNKÉNTES ÉS MINTEGY 25.000 LÁTOGATÓ

Következő forduló: 2019. október 25-27. között

A felmérés folytatásához azonban továbbra is sok önkéntes segítségére van szükségük!

A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) összehangolt munkája hozza meg a kívánt eredményt.

Az önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőíves felmérés; a vizsgálat időtartama alatt, október 26-27-én, 8–17 óráig.

A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

Az önkénteseket a PP Zrt. szálláshelyein tudják elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (25-én estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálnak: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba.

A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítanak ki.

További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek.

Várjuk a természeti környezetért felelősséget érző ÖNKÉNTESEK jelentkezését az alábbi e-mail címen: onkentes@dinpi.hu

Jelentkezési határidő: 2019. október 13.

 


onkentesek

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.