Választási különszám – 2. vk: Monostori-Kalovits Márk képviselőjelölt (BFE)

(Budaörs, 2019. október 3. – Budaörsi Infó) 2019. októberében ismét megjelent a Budaörsi Infó Választási Különszáma, úgy ahogyan ez történt öt évvel ezelőtt is. Ennek a rendhagyó kezdeményezésnek az a célja, hogy a budaörsi választópolgárok számára feketén fehéren megmutassa, hogy kik azok a jelöltek, akik közül 2019. október 13-án tudnak választani az önkormányzati választáson.

 

 

A Választási Különszámunkban minden képviselő-, illetve polgármesterjelölt lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozzon. Egy rövid interjú keretén belül elmondhatták elképzeléseiket és terveiket a jövőre vonatkozólag.

A Választási Különszámunkban két polgármesterjelölt és 34 képviselőjelölt anyagát olvashatják. Egy képviselőjelölt nem kívánt élni ezzel az ingyenes lehetőséggel, viszont nevét feltüntettük az adott választókörzetnél.

Felelősségteljes, megfontolt választást kívánunk mindenkinek október 13-án.

 

 


Ide kattintva meg tudják nézni a teljes Választási különszámunkat. 


 

 

2. választókörzet:

Monostori-Kalovits Márk

– Budaörs Fejlődéséért Egyesület –
képviselőjelölt

 

kalovitsmark

 

Mutatkozzon be, mi az ami a legfontosabb, hogy tudjanak önről a választópolgárok?

Az Illyés Gyula Gimnáziumban érettségiztem, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen folytattam gazdaságtudományi tanulmányaimat. Verseny- szerűen sportoltam 18 éves koromig. Alapítója voltam az első magyar csomagolásmentes boltnak, ezért a tevékenységemért 2015-ben Ozone Zöld-díjat kaptam. 5 éve külsős bizottsági tagként
készülök az önkormányzati munkára.

 

Mi motiválta, hogy induljon az önkormányzati választáson?

Budaörstől rengeteget mindent kaptam: biztonságot, jó oktatást, barátokat, sok értékes kapcsolatot. Elérkezettnek látom az időt, hogy valami vissza is adjak ebből. Jó volt látnom az elmúlt években, ahogy fejlődött a város és egyre élhetőbbé vált. Amióta bekapcsolódtam a Wittinghoff Tamás vezette csapat munkájába, meg is tapasztaltam, hogy ez a közösség további sikerek felé tudja vezetni a várost. Ennek a folyamatnak pedig szeretnék tevőleges részese lenni.

 

Melyek azok a fő problémák, amelyek ön szerint megoldásra várnak a körzetében, és hogyan szeretné őket megoldani, ha képviselő lesz?

A 2. számú választókörzetben mindenképpen fejleszteni kell a közvilágítást és a csatornavíz-elvezetést. A választópolgárokkal folytatott beszélgetésekben sokan jelezték a parkolási problémákat. Erre is gyors megoldás kidolgozását tervezem. Ugyanilyen probléma az Egészségügyi Központ várólistáinak hosszúsága. Ezt a gondot Budaörs Fejlődéséért Egyesületben többen is szeretnénk mihamarabb orvosolni. Mivel választókörzetem tulajdonképpen a városunk szíve, ezért kiemelt fontosságú a további parkosítás, zöldítés, hogy még büszkébbek lehessünk környezetünkre.

 

Mi a hitvallása, milyen irányvonalak mentén képviselné városunk lakóinak érdekeit?

Az ország első csomagolásmentes boltjának alapítójaként természetesen hiszek a fenntartható fejlődés fontosságában. Hiszem, hogy városunk további fejlesztése során elsődlegeseknek kell lenniük a zöld értékeknek. Ugyanakkor kiemelten fontos számomra az oktatás, a családok helyzete, biztonsága, ezért egy átfogó önkormányzati bérlakásprogram megvalósításáért is dolgozni fogok. Ez a fiatalok helyben maradása miatt is nagy jelentőségű.

 

Miért szavazzanak Önre?

Fiatal, de nagyon elhivatott budaörsi vagyok, aki valóban az itt élőkért szeretne dolgozni. Ha megtisztelnek bizalmukkal, én olyan képviselő leszek, aki összeköti a választókat az önkormányzattal és gyors, valódi megoldásokat keres a problémáikra. Nekem mindig lesz időm a körzetemben élőkre.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.