Választási különszám – 2. vk: Kovács Richárd képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)

(Budaörs, 2019. október 3. – Budaörsi Infó) 2019. októberében ismét megjelent a Budaörsi Infó Választási Különszáma, úgy ahogyan ez történt öt évvel ezelőtt is. Ennek a rendhagyó kezdeményezésnek az a célja, hogy a budaörsi választópolgárok számára feketén fehéren megmutassa, hogy kik azok a jelöltek, akik közül 2019. október 13-án tudnak választani az önkormányzati választáson.

 

 

A Választási Különszámunkban minden képviselő-, illetve polgármesterjelölt lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozzon. Egy rövid interjú keretén belül elmondhatták elképzeléseiket és terveiket a jövőre vonatkozólag.

A Választási Különszámunkban két polgármesterjelölt és 34 képviselőjelölt anyagát olvashatják. Egy képviselőjelölt nem kívánt élni ezzel az ingyenes lehetőséggel, viszont nevét feltüntettük az adott választókörzetnél.

Felelősségteljes, megfontolt választást kívánunk mindenkinek október 13-án.

 

 


Ide kattintva meg tudják nézni a teljes Választási különszámunkat. 


 

 

2. választókörzet:

Kovács Richárd

– Fidesz-KDNP –
képviselőjelölt

 

kovacsrichard

 

Kérjük néhány mondatban mutatkozzon be, mi az ami a legfontosabb, hogy tudjanak önről a választópolgárok?

Tősgyökeres budaörsi családból származom. Itt nevelkedtem, élek és tevékenykedem évtizedek óta. A felmenőim földművesek, őszibarack őstermelők voltak. Déd- és nagyszüleimnek az ötvenes évekig mézeskalács boltjuk volt a Szabadság út 40. alatt. A mezőgazdaságtól és cukrászattól az építőipar felé fordultam: huszonöt éve dolgozom ebben a szektorban, mint építésvezető. Szenvedélyem a műemléképületek, -tárgyak, régiségek megmentése, rendbetétele.

Tizenöt éve vagyok a Budaörsi Szent Tarzíciusz Egyesület vezetője, és 2014. óta képviselem a Wendler Ferenc Szűz Mária Alapítványt is. Mindkét szervezetben fontos közösségépítő és közcélú tevékenységet végzünk. Többek között táboroztatunk, kulturális programokat szervezünk, és olyan, a környezetvédelem fontosságára felhívó akciókat is indítunk, mint például a közös szemétszedés, a Kőhegy fenntartása, folyamatos gondozása. Az egyházak és az önkormányzat megtisztelő bizalmából mi szervezzük a Budaörsi Adventet és a Kőhegyi Kápolna búcsút. Egyesületünk égisze alatt működik a PostART is.

 

Mi motiválta, hogy induljon az önkormányzati választáson?

Gyerekkorom óta aktívan részt veszek városunk közéletében, naprakész vagyok sok mindenben. Mint képviselő sokkal többet tehetnék, érhetnék el. Gólt egyszerűbb a pályán lőni, mint kívülről. Egy jó eszköz arra, hogy jót tegyek és szolgáljak!

 

Melyek azok a fő problémák, amelyek ön szerint megoldásra várnak a körzetében, és hogyan szeretné őket megoldani, amennyiben képviselő lesz?

Közlekedés, egészségügy, parkolás, temetők, Kőhegy, nyilvános illemhelyek, fák ültetése, turizmus, kultúra. Óváros megmentése, építési szabályzatok felülvizsgálata, STOP társasházak! Nefelejcs utcai lakótelep pincéjét évek óta áztatja a törött esővíz cső, azonnal elő fogom terjeszteni a javítását. Helyi állatvédelmi szabályok szigorítása, állatmenhelyek, állatvédők, környezetvédők segítése!

 

Mi a hitvallása, milyen irányvonalak mentén képviselné városunk lakóinak érdekeit?

Mint lokálpatrióta, csakis a lakók és a város hosszú távú érdekeit szem előtt tartva szeretnék tevékenykedni – éppen ezért minden testületi ülésre előterjesztéseket fogok készíteni.

 

Miért szavazzanak Önre?

Több dolog van a városban, ami már hozzám köthető. Biztosan állíthatom, hogy nem csak nagy szavakkal, ha- nem tettekkel fogom bizonyítani alkalmasságomat.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.