Választási különszám – 1. vk: Bencsáth Gergely képviselőjelölt (Független)

(Budaörs, 2019. október 2. – Budaörsi Infó) 2019. októberében ismét megjelent a Budaörsi Infó Választási Különszáma, úgy ahogyan ez történt öt évvel ezelőtt is. Ennek a rendhagyó kezdeményezésnek az a célja, hogy a budaörsi választópolgárok számára feketén fehéren megmutassa, hogy kik azok a jelöltek, akik közül 2019. október 13-án tudnak választani az önkormányzati választáson.

 

 

A Választási Különszámunkban minden képviselő-, illetve polgármesterjelölt lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozzon. Egy rövid interjú keretén belül elmondhatták elképzeléseiket és terveiket a jövőre vonatkozólag.

A Választási Különszámunkban két polgármesterjelölt és 34 képviselőjelölt anyagát olvashatják. Egy képviselőjelölt nem kívánt élni ezzel az ingyenes lehetőséggel, viszont nevét feltüntettük az adott választókörzetnél.

Felelősségteljes, megfontolt választást kívánunk mindenkinek október 13-án.

 

 


Ide kattintva meg tudják nézni a teljes Választási különszámunkat. 


 

 

1. választókörzet:

Bencsáth Gergely

– Független –
képviselőjelölt

 

bencsathgergely2019fuggetlen

 

Kérjük néhány mondatban mutatkozzon be, mi az ami a legfontosabb, hogy tudjanak önről a választópolgárok?

Bencsáth Gergely, VALÓDI FÜGGETLEN képviselő-jelölt vagyok, 41 éves, közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, adószakértő, budaörsi (hurok utcai) telektulajdonos. Jelenleg egy magyar tulajdonban lévő, 1 milliárd forintnál nagyobb árbevételű cég operatív vezetőjeként dolgozom.

 

Mi motiválta, hogy induljon az önkormányzati választáson?

Az elmúlt években én nem úgy vettem észre, hogy a megválasztott egyéni választókerületi képviselők valóban foglalkoztak volna a saját képviseltjeikkel. Sokkal inkább a pártjuk vagy „egyesületük” gombnyomogató robotjaként funkcionáltak a legnagyobb sajnálatomra. Ezt megunva arra az elhatározásra jutottam, hogy be kell kerüljek a képviselő-­testületbe ahhoz, hogy megmuta(tha)ssam, milyennek kellene lennie egy XXI. századi, folyamatos interakción alapuló választói képviseletnek.

 

Melyek azok a fő problémák, amelyek ön szerint megoldásra várnak a körzetében, és hogyan szeretné őket megoldani, ha képviselő lesz?

Úgy hiszem, a problémákat mindenki ismeri, versenytársaim fel is fogják sorolni, a gond csak az, hogy bár a legtöbb, amit majd válaszaikban írnak, hosszú évek, netán évtizedek óta létező bajok, mégis se a BFE se a FIDESZ nem tett eleget a megszüntetésükért eddig. Akkor most miért kellene elhinnünk nekik, hogy ez- úttal másképp lesz? Szerintem nem kellene. Én azt tudom ígérni őszintén, hogy okleveles könyvvizsgálóként – amennyiben bizalmat kapok a választóktól – alaposan megnézem a város pénzügyeit és megpróbálok forrást találni az 1-es választókerület alapvető gondjainak megoldására.

 

Mi a hitvallása, milyen irányvonalak mentén képviselné városunk lakóinak érdekeit?

Trükkös kérdés, és nagyon kíváncsi leszek, mit válaszolnak majd a többiek erre. Én egyéni képviselőként indulok, nem polgármesterként. Így nekem – hitvallásom szerint – nem a város lakóinak érdek képviselete a feladatom, hanem elsődlegesen az 1-es választ ókerületben lakóké, élőké, itt tulajdonnal rendelkezőké! Ez hatalmas különbség, és én tudom ezt, de szerintem a versenytársaim nincsenek ezzel tisztában.

 

Miért szavazzanak Önre?

Többek közt az előző válaszaim miatt, és mert valójában velem csak nyerhetnek: valódi képviseletet, egy olyan embert, aki párthovatartozástól  függetlenül minden javaslatot meg fog szavazni, ami a választókerülete érdeke és mindent elutasít, ami nem az.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.