Szeptember 30-ig lehet pályázni az Önkéntességért díjra

Szeptember 30-ig lehet pályázni az idén tízéves Önkéntességért díjra – mondta a pályázatot meghirdető Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) vezetője az egyik televízió csatorna műsorában.

 

F. Tóth András hozzátette: az alapítvány az év önkéntese mellett keresi az év civil szervezeti önkéntes programját, az év vállalati önkéntes programját, az év szakértelem-átadáson alapuló pro bono kezdeményezését és az év közösségi kezdeményezését.

Hangsúlyozta: az ÖKA célja, hogy az önkéntesség minél sokszínűbben megjelenjen a társadalomban és a lehetőségeihez mérten mindenki részt vegyen önkéntes programokban. Az állam gépezete nem tud minden területet ellátni, így szükség van arra, hogy a magánemberek felismerjék a hiányosságokat és megtalálják magukban a motivációt az önkéntes segítésre – fűzte hozzá.

Jelezte: a magánemberek önzetlensége mellett egyre több jó példa van a vállalati önkéntességre is. Az ÖKA kutatása szerint a nagyvállalatok 20 százaléka és a cégek nyolc százaléka végez valamilyen önkéntes tevékenységet – közölte F. Tóth András. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.