Az Egészségügyért-, a Hauser József- és a Sport-díjasok Budaörsön 2019-ben

(Budaörs, 2019. szeptember 18. – Budaörsi Infó) 2019. szeptember 18-án ünnepi testületi ülés keretében átadták a városi díjakat: a Budaörs Egészségügyéért-díjat, a Hauser József-díjat és Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díjakat (két kategóriában). Gratulálunk a díjazottaknak! 

 

 

 

Hauser József Városi Közművelődési Díj – 2019

 

KOVÁCSNÉ LUPÁS ADRIENN (Kamaraerdei Közösségi Ház vezetője)

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (4)

 

Kovácsné Lupás Adrienn évek óta vezeti a Kamaraerdei Közösségi Házat, mégpedig úgy mintha a második otthona lenne, az odalátogatók pedig a családtagjai.

Bátran kilépett a ház falai közül és a kamaraerdei lakosok számára rendezett, színes, érdekes szabadtéri programokat (Kamaraerdő Napja, Családi nap, Tündéri gyereknap, Mikulás ünnepség stb.) megszerettette az itt lakókkal.

A közösségi házban közösségépítés folyik, tanfolyamokat szerveznek és különböző klubokat is. Napjainak legnagyobb részét a házban tölti, így jól ismeri a látogatók igényeit, figyel arra, hogy az ide járó embereket mivel lehetne még jobban megfogni.

Vezetése alatt Kamaraerdő bekapcsolódott Budaörs kulturális életébe, aktívan segíti ötleteivel a szakmai egyeztetéseket és szívesen vesz részt közös projektekben.

A Kamaraerdei Óvodával együttműködve elindították a Gyermeklánc Fejlesztő Kuckót, segítve így azokat a gyermekeket, akiknek fejlesztésre van szükségük.

Útjára indította az azóta nagy népszerűségnek örvendő Élményfestészet programot.

Természetesen a mozgásos tevékenységekre is nagy hangsúlyt fektet. Népszerű és keresett a gerinctorna foglalkozás, valamint a zona edzések.

A ház régi értékeit megtartva törekszik a folyamatos megújulásra, a lakosság és a látogatók igényeinek kielégítésére.

Magas szintű szakmai munkája elismeréseként Hauser József Közművelődési Díjban részesítette a Képviselő-testület.

 

hauser_jozsef_kozmuvelodesi_dij

 

A Hauser-díjról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntetett egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kap.

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (7)

 

Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díj – 2019

 

Sportszervező, edzőként: KADLECSIK KORNÉL (atlétaedző, a Kesjár Csaba Általános Iskola tanára)

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (2)

 

Kadlecsik Kornél a Kesjár Csaba Általános Iskola alapító testnevelő tanára, emellett 2 évtizede atlétika edzőként is dolgozik Budaörsön.

A kezdetektől szervezője Budaörs emblematikus városi versenyeinek, a „Fut az Örs”-nek és az Ovis Olimpiának. Gyerekek ezreit tanította az egészséges életmódra, a rendszeres mozgásra.

Sportszerű, munkabíró, megbízható, türelmes, közszeretetnek örvendő ember és szakember. Nyugalma, és nagy rutinja testnevelők és szakemberek több generációját segítette munkájában.

Edzősége mellett példamutató életet él: máig sportol, futásban és távolugrásban senior eredményei figyelemre méltóak, kiemelkedik a Masters VB-n, távolugrásban elért harmadik helye.

Tanítványai számtalan megyei és országos bajnokságon vettek részt és kiváló eredményeket tudtak felmutatni. Tanítványai Diákolimpiai és Magyar Bajnoki címek nyertek, amellyel Kornél jelentősen hozzájárult a magyar atlétika utánpótlásának fejlesztéséhez, a tehetségek felfedezéséhez.

Munkáját 2010-ben Váczi Pál Díjjal ismerték el.

A 2018/2019 tanév után Kadlecsik Kornél nyugdíjba megy.

Hosszú és eredményes tanári és edzői pályafutását, a Budaörs sport életéért végzett munkájáét Városi Sport Díjjal ismeri el a Képviselő-testület.

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (10)

 

Sportteljesítményéért: A Budaörsi Diák Sportegyesület NB-I-es Röplabda csapat

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (3)

 

A 2013/2014-as bajnoki idényben az Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI csapata kiegészülve az azóta megszűnt BSE röplabda csapatának néhány játékosával, Ratimorszky Károly vezető edző és Dezső Béla szakosztályvezető és másodedző vezetése mellet benevezett a nemzeti bajnokság II. osztályába. Az NB-II-es bajnokság Nyugati csoportjának élén végzett, majd az NB-I-es bajnokságba jutásért játszott két osztályozó mérkőzés megnyerésével I. osztályú tagságot nyert.

Az azóta eltelt öt bajnoki év során apró lépésekkel zárkózott fel a felnőtt csapat a közép-, mögötte lévő utánpótlás csapataink szintén a közép-, ill. néhány korosztályban az élmezőnyhöz.

A 2018-2019-es bajnoki szezonban az NB-I-es mezőnyt két részre, Extraligára és NB-I-re osztották. Az alapszakasz végeredményeként a csapat bejutott az extraliga kvalifikációs körébe, ahol végül is nem jutott az extraligába, de az NB-I-es csapatok között, az I. helyen végzett.

 

A csapat tagjai:

Szakosztályvezető: Dezső Béla

Vezetőedző: Fekete Krisztina

Másodedző: Torma Péter

Tóth Eszter Csapatkapitány

Kilyénfalvi Zsófia

Radomszki Boglárka

Szabó Kinga

Pisák Flóra

Molnár Anna

Ostorházi Noémi

Maurer Katalin

Juraszik Patrícia

Hernády Sára

Deli Zsófia

Bleicher Nóra

 

A Testnevelési és Sport-díjról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

A Díj két kategóriában adományozható:

a) sportolóknak, kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (1)

 

 

Budaörs Egészségügyéért Díj – 2019

 

GURDONNÉ GULYÁS ZSUZSANNA

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (5)

 

Gurdonné Gulyás Zsuzsanna, 1976-ban érettségizett a Budapesti Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Érettségit követően 3 évig fizioterápiás asszisztensként dolgozott az Országos Rheumatológiai és Fizioterápiás Intézetben.

1979-ben felvételt nyert a Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem Védőnői szakára. 1982-ben, a szak elvégzését követően ifjúsági védőnőként kezdett dolgozni a Budai Gyermekkórház és Rendelőintézetben.

1986 szeptemberétől áll a Budaörsi Önkormányzat alkalmazásában, mint iskolai védőnő.

Folyamatosan képezte magát. Napi feladatai mellett, sikerrel elvégezte a Családvédelmi Szolgálat és az Optimális Családtervezés szakirányú tanfolyamokat.

1993 januártól 1997 decemberig az ÁNTSZ Pest Megyei Intézetében részmunkaidőben, a Családvédelmi Szolgálat védőnőjeként is tevékenykedett.

Az ifjúság körében végzett védőnői feladatellátásban több mint 37 évnyi tapasztalattal rendelkezik.

Budaörsön harminc éve lakik és dolgozik. Munkáját mindig elhivatottan, pontosan, lelkiismeretesen végezte. Az iskolaorvosok lelkes segítőtársa, gondosan, precízen készíti elő a rendszeres évfolyamonkénti orvosi vizsgálatokat, védőoltásokat. Nagy-nagy szeretettel, partnerként kezeli a diákokat, a pedagógusokkal szoros együttműködésben végzi feladatait. Figyel a gyerekek testi-lelki problémáira, segíti őket, bizalommal fordulhatnak hozzá.

Eddig végzett magas színvonalú munkája elismeréseként Budaörs Város Egészségügyéért Díjban részesíti a Képviselő-testület!

 

 

Budaörs Egészségügyéért Díjról

A Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai és közszolgálati tevékenység elismerésére alapította 2005-ben a Budaörs Egészségügyéért Díjat.

A Díj annak a személynek adományozható, aki hosszú időn keresztül magas szakmai színvonalon fejtette ki tevékenységét a lakosság egészségmegőrzése, a betegségek megelőzése, a betegek gyógyítása érdekében.

A Díjjal emlékérem és díszoklevél jár, és az évente megállapított minimálbér ötszörös összege illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntetett egy Budaörs címerrel díszített egyedi karórát is kap.

 

 

unnepi_testuleti2019_09_18 (6)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.