Az önkormányzati választások tétjéről tartottak beszélgetést Budaörsön

(Budaörs, 2019. szeptember 12. – Budaörsi Infó) 2019. szeptember 10-én a budaörsi PostART-on “Az önkormányzati választások tétje Budaörsön, Pest megyében és az országban” címmel tartottak beszélgetést az önkormányzati választásokról.

 

 

Az est folyamán Tóth Zoltán választási szakértő kérdezte vendégeit: Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét, Szél Bernadett országgyűlési képviselőt és Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét.

 

Szél Bernadett a beszélgetés során elmondta, hogy jelenleg egy eredményes munka közepén tartanak, és bíznak abban, hogy mindenki elmegy szavazni, és a befektetett energiák megtérülnek.

Wittinghoff Tamás kifejtette, hogy ő várost próbál tervezni. Pest megyében pedig a Momentumot próbálja segíteni.

Fekete-Győr András elmondta, hogy a Momentum számára ez az első önkormányzati választás, és nagy megtiszteltetés számukra, hogy Szél Bernadett és Wittinghoff Tamás is mellettük áll.

 

Indítónak arra keresték a választ a jelenlévők, hogy milyen eredménye lehet a budaörsi helyi választásnak és ennek milyen politikai hatása lehet.

Szél Bernadett elmondta, hogy Budaörs egy olyan bástya, amit meg kell védeni. Véleménye szerint Budaörs a demokrácia ikonja.

“Nekünk fontos, hogy ezt az ellenzéki bástyát megvédjük! Szeretnék egy olyan országban élni, ahol nem lövészárkokból lőnek egymásra a politikusok.”

Kiemelte, hogy fontos fejleménynek tartja azt is, hogy létrejött Pest megy 2. számú választókerületében az ellenzéki összefogás és a Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület, budaörsi mintára.

Fekete-Győr András hozzátette, hogy Budaörsre az egész ország irigykedhet, arra a nyitottságra, amit itt lehet tapasztalni. Viszont azt, amit a Fidesz tett az iskolaigazgatókkal azt felháborítónak tartja.

 

A folytatásban azt taglalták, hogy vajon Budaörsön és más helyi önkormányzatoknál a szavazólapon hogyan fog megjelenni, látszódni az ellenzéki összefogás.

Wittinghoff Tamás elmondta, hogy Budaörsön létrehozták a Budaörs Fejlődéséért Egyesületet, és így az egyesület tagjaira lehet majd szavazni, nem jelennek meg a különböző pártok logói. Megítélése szerint a BFE egy jó márkanév lett.

“A közös értékek mentén politizálunk, mi együttműködésben gondolkodunk.”

 

Az a kérdés is felmerült, hogy vajon megbünteti-e a Fidesz azokat a településeket ahol az ellenzék polgármestere győz. Erre az volt a polgármester válasza, hogy ne adjunk ötleteket, és hogy nagy a baj, ha ezen kell gondolkodnunk.

 

 

valasztasibeszelgetes190910 (2)

 

Fekete-Győr András elmondta, hogy ő lát esélyt arra, hogy minél nagyobb területen győzzön az ellenzék.

Szél Bernadett szerint egy megoldás van, el kell menni és szavazni kell arra a jelöltre, akiben hinni tudnak az emberek.

 

A területi önkormányzatok is szóba kerültek érintőlegesen. Megállapították a beszélgetőpartnerek, hogy már se faladatuk, se hatáskörük nincs a területi önkormányzatoknak, és a költségvetésüket is csökkentették.

Végül levonták azt a következtetést, hogy bármilyen eredmények is szülessenek helyi vagy országos szinten, a Fidesz a médiában úgyis győzelemként fogja kommunikálni az eredményt.

Szél Bernadett hozzátette, hogy a munka java igazán csak október 13-a után fog kezdődni.

 

 

valasztasibeszelgetes190910 (1)

 

A beszélgetést követően a jelenlévőknek is volt lehetőségük kérdezni a vendégektől.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.