Egy hónapos ingyenes kulturális programsorozat a Városligetben

Egy hónapos ingyenes kulturális programsorozat veszi kezdetét csütörtökön a Városligetben: a Pavilon és a Magyar Zene Háza közös szervezésében megvalósuló Zene a lombok alatt elnevezésű sorozat keretében kedvelt zenei formációk lépnek fel, a gyermekeket, hangszerkészítő foglalkozáson várják, a Múzeumok a szabadban című estek alkalmával a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum és a Diafilm Múzeum vetítéssel és dj-vel várja a látogatókat – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

A Pavilonkertben – együttműködve a park meglévő és leendő intézményeivel – olyan közösségi és művészeti teret szeretnének létrehozni, ami felpezsdíti a Városliget életét – olvasható a közleményben. A szervezők azt javasolják a kultúra iránt érdeklődőknek, hogy vigyenek magukkal plédet, és teríték le a fűben.

A program csütörtök este a Parno Graszt lemezbemutató koncertjével kezdődik a Zene a lombok alatt sorozat keretében. A paszabi roma népzenei együttes koncertjén a kedvelt slágerek mellett az új lemez címadó dala, a Már nem szédülök is felcsendül.

Pénteken a Múzeumok a szabadban estek keretében Dj Peter Zsuffa és a Néprajzi Múzeum közös produkciója várja a közönséget. Szeptember 12-én startol a Pavilonkertben a Pecha Kucha Night Budapest őszi szezonja. A Pecha Kucha Night keretein belül a KÉK – Kortárs Építészeti Központ nyújt lehetőséget építészeknek, designereknek és művészeknek, hogy bemutassák a munkáikat. Szeptember 13-án a Diafilm Múzeum vetítésére invitálnak, ahol népszerű dj is várja az érdeklődőket.

Szeptember 14-én a Magyar Zene Házával együttműködésben hangszerkészítő gyerekfoglalkozással készülnek a szervezők. Szeptember 20-án a Szépművészeti Múzeum dj-vel közös programját láthatják, hallhatják az érdeklődők.

Szeptember 21-én és 22-én a Liget Street Art elnevezésű programon a Városligetbe látogatók betekintést nyerhetnek a városi művészet alkotói folyamatába. A street art alkotók a Liget jövendőbeli intézményeire, a múzeumok aktuális programjaira, gyűjteményeire reflektálnak saját stílusukban. Szeptember 26-án a Virtuózok lépnek fel a Pavilonkertben. Szeptember 27-én The Qualitons koncertje lesz a Zene a lombok alatt sorozat részeként.

A Pavilonkert szezonzáró bulijára október 4-én kerül sor JumoDaddy-vel, a nemzetközi szinten is ismert remixer-producerrel.

Az összegzés felidézi, hogy a programoknak helyet adó Pavilonkert az Állatkerti körúton épült a 2016-ban elbontott bódésor helyére. Az új pavilonokat Feszl Frigyes eredeti, 1860-ban készült, orientális stílusú tervei alapján építették meg. Az apró épületek külsejükben a Városliget békebeli hangulatát idézik fel, a belső tereket azonban a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki, így a parkhoz illeszkedő formában őrzik meg a gasztronómiai-kereskedelmi funkciót a Ligetben.

A Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit, az intézmény addig külső programokon keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel “az igazi Zene Háza élményt” – olvasható a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.