A tűzijáték miatti óvintézkedésekre figyelmezteti a kutyatartókat a főváros rendészeti igazgatósága

 Az augusztus 20-i tűzijáték hatásai miatt szükséges óvintézkedésekre figyelmezteti a kutyatartókat a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI).

 

A tűzijátékok erőteljes hang- és fényhatásai állatok sokaságát “rémítik halálra” – írták az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.
A FÖRI Állategészségügyi Szolgálata számára a tűzijátékok időszaka mindig rengeteg feladatot ad, hiszen a ezek hatására nagyon sok kutya szökik el otthonról és kóborol nem csak a főváros utcáin. Az erős hang- és fényhatások miatt megrémült, kerítésen átmászó, menekülő állatok az utcán olyan környezetbe kerülnek, mely számukra idegen és veszélyekkel teli, autóbaleset áldozatává válnak, vagy pedig olyan távolságra menekülnek az otthontól, hogy képtelenek oda visszatalálni – írták.

A szolgálat a kutyák megóvása érdekében javasolja, hogy a tűzijátékok időszakában a kutyákon legyen nyakörv, a gazda telefonszámát tartalmazó bilétával, csak pórázon sétáltassák az állatokat az utcán, valamint érdemes már jóval előre egyeztetni állatorvosunkkal, hogy milyen nyugtató szereket javasol az állatnak.

A kertben tartott állatok esetében gondoskodni kell arról, hogy biztonságos, zárt helyen legyenek. Ilyenkor még a kerti kutyákat is érdemes beengedni legalább az előszobába vagy a garázsba. A láncra kötés nem megoldás – írták a közleményben, amely szerint a legjobb, ha ilyenkor nem hagyják magukra az állatokat.

Ha minden óvintézkedés ellenére a kutya mégis megszökik, fontos, hogy azonnal megkezdődjön a keresése – hívták fel a figyelmet. Ilyenkor rengeteg civil és hivatalos állatvédő tart ügyeletet, akik igyekeznek hazajuttatni a már befogott állatokat.

A főváros területén befogott, és a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatához bekerülő ebekről az ebtelep.hu honlapon folyamatosan tájékozódni lehet, de a 06-1-347-0830 telefonszámon is az érdeklődők rendelkezésére állnak. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.