Az Illyés tantestülete felkészül a következő évre és szembe fog nézni a kihívásokkal

(Budaörs, 2019. július 22. – Budaörsi Infó) Mint ahogy korábbi cikkünkben már megírtuk az Illyés Gyula Gimnázium és a Herman Ottó Általános Iskola jelenlegi igazgatóinak – Árendás Péternek, illetve Turcsik Viktornak – az újabb öt évre benyújtott pályázatát elutasította az Emberi Erőforrások Minisztériuma, majd – Budaörs polgármestere szerint – feltehetően a rögtön kibontakozó, elemi erejű felháborodás láttán bízta meg mégis őket ideiglenesen egy évre. A kialakult helyzetről a tanárok az Illyés Gimnázium Facebook-oldalán jelentetettek meg posztot.

 

 

Az Illyés Gyula Gimnázium az iskola Facebook-oldalán tájékoztatta az illyéses diákokat, szüleiket és barátaikat az előállt helyzetről.

Megírták, hogy az iskola jelenlegi igazgatója, Árendás Péter, akit a tantestület, a szülők és a képviselő-testület is egyértelműen támogatott, egyedüliként pályázta meg az iskola vezetői posztját újabb 5 évre. Pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma elutasította, az igazgatói teendők ellátásával egy évre bízta meg.

Aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a héten elfogadott köznevelési törvény módosításának értelmében 2019. szeptember 1-től semmilyen vélemény (testület, önkormányzat, szülői munkaközösség, diákönkormányzat) nem lesz szükséges az igazgatói kinevezéshez.

A hozzájuk járó és jelentkező diákok megnyugtatására közölték, hogy a tantestület mindent meg fog tenni azért, hogy az iskolát jellemző, több évtizede kiemelkedő pedagógiai munka zavartalan módon folytatódhasson.

Megjegyezték, hogy felkészülnek a következő évre és szembe fognak nézni a kihívásokkal.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.