Dalpályázatot hirdet a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.

A cirkuszművészet megújítása jegyében, Kötéltánc elnevezéssel dalpályázatot hirdet a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.

 

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartója által meghirdetett pályázatra a cirkusz csodájának művészi megfogalmazását várják a dalszerzőktől. A pályázattal olyan dalok születését szeretnénk segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadásokon – olvasható a Fővárosi Nagycirkusz MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, kortól függetlenül bárki nevezhet, egy szerző vagy alkotói csoport több dallal is indulhat. 18 éven aluliak jelentkezéséhez írásbeli szülői, gondviselői hozzájárulást kérnek.

A pályázatokat a dalpalyazat@maciva.hu címen várják. A dalok beküldési határideje augusztus 10. Minden pályázót augusztus 25-ig e-mailben értesítenek arról, hogy bekerült-e a döntőbe.

A pályázat döntőjét – A magyar dal napjához kapcsolódóan – szeptember 9-én este tartják a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a zsűri által kiválasztott dalokat koncerten adhatják elő élőben szerzőik vagy előadóik. Az est végén hirdetik ki a győztes dalt és a további helyezetteket.

Az első díj 1 millió, a második 500 ezer, a harmadik 350 ezer forint, a közönségdíj 500 ezer forint pénzjutalommal jár. A pályázatokat szakmai zsűri, ismert előadóművészek, dalszerzők és a Fővárosi Nagycirkusz zenei vezetője értékelik.

A művek születését a Fővárosi Nagycirkusz azzal is segíteni szeretné, hogy a szerzők jegyet igényelhetnek nyári műsoruk, a Repülő cirkusz bármelyik, augusztus 10. előtti előadására.

További információ a pályázatról a https://www.fnc.hu/szolgaltatasaink/koteltanc-dalpalyazat linken érhető el.

A közleményben felidézik, hogy a klasszikus, tradicionális értékek ápolása mellett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a legutóbbi években olyan kortárs, történetmesélő cirkuszi előadásokat is bemutat, amelyek létrehozásában szövetkezik a társművészetekkel, a színházművészettel, a táncművészettel, a képzőművészettel, az irodalommal és a zenével. Ennek jegyében hirdették meg 2018-ban Csoda a cirkuszban nevű irodalmi pályázatukat, amelyre verseket és novellákat vártak. Felhívásukra mintegy 200, a cirkusz varázslatos világát ábrázoló mű érkezett az ország minden tájáról és a határokon túlról is. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.