Kicserélődött kerettel indul neki az új idénynek Budaörs labdarúgócsapata

(Budaörs, 2019. június 28. – Budaörsi Infó) Bognár György csapata 2018-ban a 4., idén az 5. helyen fejezte be az NB II-es bajnokságot. A jó eredmény egyik következménye, hogy tizenegyen – köztük meghatározó labdarúgók – távoztak a másodosztályú Budaörsi SC labdarúgócsapatától, a szakmai igazgató azonban nyugodt. A kicserélődött kerettel elkezdték a felkészülést a következő idényre.

 

 

Alaposan átalakult a Budaörsi SC kerete a következő idényre, a másodosztályban ötödik helyen végző együttestől a sikeres szezon után tizenegy játékos távozott az anyaklubjukhoz visszatérő kölcsönjátékosokkal együtt.

„Különösebben nem izgulok, mert a tavaly nyári időszakot leszámítva mindig hasonló a helyzet – jelentette ki Bognár György, a Budaörsi SC szakmai igazgatója. – Nekünk dicsőség, hogy más klubok felfigyelnek a játékosainkra, de az ellen sem tehetünk semmit, ha egy játékosunk dupla fizetésért csapatot vált. …  Az egész helyzet siker, vélhetően jó munkát végzünk Budaörsön. …” 

 

„Nem tartok attól, ha új csapatot kell építenem. Engem nem feszélyez, ha új csapatot kell csinálni, és akár tíz új játékost is kell igazolni. Általában sikerül kiválasztani azokat a labdarúgókat, akik mind mentálisan, mind szakmailag beleillenek a koncepciónkba. Az elmúlt három évben mindig jó közösség volt Budaörsön, ezért a szakmai kritériumokon túl az emberi kvalitásokat is fontosnak tartjuk egy új igazolás esetében. Szerintem idén nyáron sem lesz gond a csapat összetételét illetően. Tarjuk magunkat a támadó felfogású futballhoz, így a játékosokat is ennek a szellemiségnek megfelelően válogatjuk ki. – nyilatkozta a szakmai vezető egy a csapat honlapján megjelent interjúban.” 

 

 

BSC_BOGNAR_GYORGY_futball_vezetoedzo_budaors_2019

 

A keretben tehát számos változás történt. Sok játékos távozott, azonban az érkezők listája sem maradt üres. Ők főként rutinos játékosok.

A stábban nem történt változás: a csapatot továbbra is Bognár György irányítja, segítői Márkus Tibor és ifjabb Bognár György.

 

Távozók:

Csobánki Ádám (középpályás, 35 éves – visszavonult)
Czvitkovics Péter (középpályás, 36 – III. Kerület)
Kemenes Szabolcs (kapus, 33 – III. Kerület)
Tányéros Ádám (védő, 28 – Csákvár)
Sajbán Miklós (középpályás, 25 – Mezőkövesd)
Sajbán Máté (támadó, 23 – Mezőkövesd)
Lengyel Béla (középpályás, 28 – Ajka)
Csiki Norbert (középpályás, 28 – ?)
Demjén Patrik (kapus 21, – kölcsönből vissza, MTK, onnan ZTE)
Borsos Vilmos (kapus, 18 – kölcsönből vissza, Paks)
Fejős Áron – (középpályás, 22 – kölcsönből vissza, Paks)

 

Érkezők:

Kulcsár Tamás (támadó, 36 – MTK)
Bakos Szabolcs (középpályás, 32 – Nyíregyháza)
Forgács András (védő, 33 – Mosonmagyaróvár)
Molnár Csaba (középpályás, 28 – Csákvár)
Molnár Tibor (támadó, 26 – Ajka)
Szabó Balázs (kapus, 27 – Paks)

 

Június 19-én megkezdte a felkészülést a 2019. augusztus 4-én rajtoló 2019–2020-as NB II-es idényre a Budaörs gyakorlatilag kicserélődött labdarúgócsapata. Az edzések mellett felkészülési meccsek is szerepelnek a programban. Az ellenfelek között lesz a III. Kerület, a Dunaújváros, a Taksony, valamint a BVSC is. Július 11-e és 20-a között pedig Szlovéniában edzőtáborozik az együttes.

 

Edzőmérkőzések (eddig lekötött találkozók):

06.29 III. Kerület (egymás közti gyakorló mérkőzés)
07.03 Dunaújváros
07.06 Taksony
07.10 BVSC

 

További változások

 

Rajnay Attila váltja a III. Kerülethez távozó Kemenes Szabolcsot az utánpótlás szakmai vezető poszton. A 40 éves szakvezető játékosként is erősítette a csapatot, 2015 óta pedig edzőként dolgozik a klubnál. Emellett utánpótlás szakágvezetőként is tevékenykedik, továbbá az U19-es csapat vezetőedzője.

 

BSC_Rajnay_Attila_uranpotlas_vezeto_2019

 

Az U19-es korosztályból az alábbi játékosok csatlakoznak a felnőtt kerethez a felkészülés során:

Kőszegi Vajk,
Panait Soma,
Somogyi Dominik,
Szabó Dominik,
Schile Bende,
Nagy Barna
Váradi Alex.

 

 

BSC_utanpotlas_csatlakozok_nagy_csapathoz_2019

 

A budaörsi létesítményben elhúzódó munkálatok miatt a csapat továbbra is a tatabányai Grosics Gyula Stadionban játssza hazai mérkőzéseit.

Sok sikert a következő idényre! Kívánjuk, hogy tovább öregbítsék városunk hírnevét!

 

(Budaörsi Infó / forrás, fotó: BSC)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.