Európa Játékok – A budaörsi Ohát Zalán a nyolcaddöntőig jutott, Tóth Krisztián ippongyőzelemmel kezdett

A 90 kilogrammban világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián ippongyőzelemmel kezdett hétfőn a minszki Európa Játékok cselgáncstornáján, amely az idei Európa-bajnokság is egyben. A budaörsi dzúdós, Ohát Zalánt horvát ellenfele legyőzte.

 

Az MTK versenyzője a 32 között a finn Aatu Laamanennel találkozott, és három perc elteltével nyert. Második mérkőzésén az izraeli Li Kochman vár az Eb-ezüsttel és bronzzal is rendelkező magyar dzsúdósra, aki ellen 3/2 a mérlege.

A 100 kilogrammos Ohát Zalán a cseh Michal Horak elleni sikerét követően, a nyolcaddöntőben a horvát Zlatko Kumriccsal csapott össze. Az ígéretesen induló meccs két és fél percnél ért véget, amikor a budaörsi dzsúdós egy indítás után hanyatt esett, ellenfele pedig ráfeküdt, és leszorítással nyert.

Ohát Zalán korábban a 32 között egy horogdobásra vazaarit kapott a cseh Michal Horak ellen, s a hátralévő időben két intés is belefért a budaörsi dzsúdós számára és így jutott tovább.

A +78 kilós Kárpáti Emese számára 21 másodpercig tartott az Eb, mivel a 16 között gyors ipponvereséget szenvedett a brit Sarah Adlingtontól.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.