Út- és csapadékcsatorna-építési munkálatok a Fodros és Temesvári utcában

(Budaörs, 2019. június 22. – Budaörsi Infó) Lassan befejezéséhez közelednek a több hónapja tartó út és csapadékcsatorna-építési munkálatok a Fodros utcában, tudtuk meg a körzet önkormányzati képviselőjétől dr. Tóth Ferenctől. 

 

 

Az utca teljes hosszán 6 méter széles új aszfaltburkolatú út épült, járdával, parkolósávval, valamint egy 50 méteres szakasz kopóréteg felújítására is sor kerül.

Dr. Tóth Ferenc hozzátetette, hogy az összes meglévő kapubejáró az ingatlanhatárokig átépült, és az épített szakasz teljes hosszában zárt csapadékcsatorna került kialakításra mely biztonsággal elvezeti a csapadék vizet.

 

 

tothferenc

 

“A munkálatok során az önkormányzat szakemberei, valamint a kivitelező cég vezetői és alkalmazottai a lehető legnagyobb mértékben együttműködtek a sok helyen felmerülő lakossági igények és panaszok kezelése során. Magam is többször jártam a helyszínen, több megkeresést kaptam és a helyi médiákban folyamatosan beszámoltunk a beruházás állásáról.”

 

 

fodrosutca1906

 

Az építésvezető elmondása szerint a munkálatok július közepére fejeződnek be.

Az eredetileg meghirdetett végső befejezési időpont azért nem volt tartható, mert a korábbi csapadékos időjárás nagymértékben gátolta a haladást. 

A Temesvári utcában lévő szennyvízcsatorna felújítási munkái is a végéhez értek.

 

 

temesvariutca19

 

“Az üzemelő szennyvízcsatorna kiváltása egy szűk utcában, a forgalom fenntartása mellett sajnos szinte mindig körülményes, a pár héttel ezelőtti esős időjárás pedig tovább nehezítette a kivitelezést. A munkálatok során felmerült kellemetlenségekért ezúton is szíves elnézésüket kérjük!

A csatorna felújítási projektben előírt nyomvonalas helyreállítás helyett a kivitelező teljes szélességű portalanított felületet készített, ideiglenes jelleggel. A felújítást ugyanis az út- és csapadékcsatorna építés követi, melynek a nehéz körülmények között a vártnál lassabb ütemben elkészült szennyvíz csatorna rekonstrukció miatti megvalósítása – figyelembe véve a közbeszerzési eljárás időigényét is – 2019. augusztusában várható.”

 

A közbeszerzés már elindult, érkeznek a cégek pályázatai, majd a nyertes cég kiválasztása után indulhatnak a munkálatok.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.