Újabb egy évig önállóan avatkozhatnak be a budaörsi tűzoltók

(Budaörs, 2019. június 16. – Budaörsi Infó) A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület tagjai idén is megoldották a számukra kreált szituációs feladatot annak érdekében, hogy megtarthassák önálló beavatkozó címüket.

 

 

A feltételezés szerint egy kb. 300 négyzetméteres hulladéktárolóban tűz ütött ki, egy dolgozó nem jutott ki az épületből. A budaörsi önkéntesek két rajjal avatkoztak be és mentési csoportot alakítva, lapáthordágyon kihozták az eszméletlen sérültet, emellett több vízsugárral megfékezték, majd eloltották a tüzet.

 

 

ptroz

 

A helyi lánglovagoknak minden évben minősítő gyakorlaton kell részt venniük, hogy megőrizzék önálló beavatkozó címüket, amit 2014. július 1-től birtokolnak.

A szigorú szakmai feltételeknek a budaörsi önkéntesek ezúttal is megfeleltek, a minősítő gyakorlatot teljesítették és így megtarthatják önálló beavatkozó címüket, aminek az a lényege, hogy bizonyos káresetekhez hivatásos tűzoltók nélkül is vonulhatnak és oldhatják meg a tűzoltási és/vagy műszaki mentési feladatokat.

A gyakorlat során kiderült, hogy az önálló beavatkozást vállaló egyesület állományának szakmai felkészültsége, eszközeinek, felszereléseinek bevethetősége, valamint a beavatkozást irányító személy tűzoltásvezetői feladatok ellátására alkalmas.

 

 

rrem

 

 

Az önálló beavatkozásokat az egyesület a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervezetének vezetőjével kötött együttműködési megállapodás alapján végezheti. A gyakorlatot ellenőrző megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sikeres vizsga esetén egy évig érvényes, önálló vonulásra és beavatkozásra szóló engedélyt ad ki az önkéntesek részére.

Az egyesület tizennyolc fővel lát el szolgálatot Budaörs településen több mint harminc ezres lakosság védelmét biztosítva.

 

 

qrf

 

 

(Budaörsi Infó/ÖTE)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.