A volt osztályfőnök segítséget kér egykori illyéses diákjának

(Budaörs, 2019. június 14. – Budaörsi Infó) Volt osztályfőnöke kéri, hogy aki teheti segítsen egykori illyéses diákjának. Vadász András, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárának megható kérését továbbítjuk cikkünkben olvasóink felé. Egyik volt diákja gyógyulásához kéri a támogatásokat. Aki tud segítsen!

 

 

Vadász András felhívásában elmondta, hogy 2003-ban érettségizett egykori diákja, Tomasek Eszternek lenne szüksége segítségre.

Elmondása szerint, a lány története 2017-ben kezdődött. Egy jelentéktelennek tűnő baleset következtében kialakult a jelenlegi betegsége: CRPS (Complex regional pain syndrome), ezt több néven is nevezik még: Sudeck szindróma, Reflex szimpatikus disztrófia (RSD).

Ez egy krónikus neuro-inflammatory (idegrendszerhez kapcsolódó gyulladással járó) ritka betegség.

Az ideg- és immunrendszer hibásan reagál egy sérülésre, ezáltal fenntartva a gyulladást.

Jellemzője az intenzív krónikus fájdalom, hiper-érzékenység (pl: zuhanyzáskor a vízcseppek érintése is fájdalmas), fájdalom olyan dolgoktól, amiknek nem szabadna fájnia (pl.: takaró rátétele, cipő viselése), duzzanat, hőérzet változás, keringési változások, az adott testrész funkcióromlása és folyamatos leépülése: izomsorvadás, csontritkulás.

A volt osztályfőnök elmondása szerint a lány 2 éve nem tud rendesen járni, csak mankóval pár száz lépést, kizárólag sík területen.

“Az orvosok szerint a betegség tovább is terjedhet más testrészekre, akár belső szervekre is.

Egyelőre az orvostudomány még keresi a teljes gyógyulást hozó megoldást. De van egy kezelés (Neridronate infúziós kezelés, Olaszországban), ami eddig az egyik leghatékonyabbnak bizonyult.

Mint minden ilyen esetben, ennél a betegségnél is annál nagyobb a gyógyulás esélye, minél hamarabb kezdik meg a kezelést. Annál nagyobb az esély, hogy visszafordítsák a betegséget és megelőzzék a tovább terjedést.

Átmenetileg tudott otthonról dolgozni, de már másfél éve munkaképtelen. A kezeléstől remél javulást/gyógyulást, viszont erre már nincs pénze. Felvette a kapcsolatot az olaszországi specialistával, aki átnézte a leleteit, mindent megfelelőnek talált a kezelés elkezdéséhez. Most arra vár, hogy Eszter mondjon egy időpontot, mikor tudna menni.” – írta a lehetséges gyógymódról Vadász András.

 
A célösszeg, amit el kellene érniük 3 448 440 Ft. Ez fedezné a következő költségeket: a kezelés, kórházban tartózkodás, kiutazás mentővel, egy kísérő szállása és utazási költségeit.

Ebből eddig 71 adakozótól összegyűlt 791 560 Ft.

 


Aki teheti, járuljon hozzá Eszter mihamarabbi gyógyulásához!

Számlaszáma: 11773119-14454062


 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.