A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákjai is a Spanyol Mint Idegen Nyelv Tanulásáért Járó Kiválósági Díjban részesültek

(Budaörs, 2019. június 1. – Budaörsi Infó) David Renato Nájera Rivas Mexikó Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott Nagykövete 2019. május 30-án 14:00 órakor, nagyköveti rezidenciáján fogadta a magyar középfokú oktatási intézményekben a spanyol nyelvtanulás területén a 2018/19-es tanévben legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó magyar diákok elismerésére. Budaörsi diákok is vannak a díjazottak között.

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Mexikói Nagykövetség egyetértési megállapodásának megfelelően második alkalommal került átadásra a Spanyol Mint Idegen Nyelv Tanulásáért Járó Kiválósági Díj, az úgynevezett “Mexikó Érem”, amely nem más, mint a magyar fiatalok tanulmányi erőfeszítéséért járó elismerés, mely hűen tükrözi Mexikó elkötelezettségét a két ország közötti oktatási és kulturális együttműködés megerősítésében.

Összesen tizenegy magyar középiskola közel kétezer diákja közül került kiválasztásra az a 33 legkiválóbb spanyol nyelven tanulmányokat folytató magyar tanuló, akik egy ünnepélyes fogadás keretei között vehették át elismerésüket Mexikó Nagykövetétől.

 

 

kepek_mexiko_illyes (8)

 

A díjátadáson jelen volt Őexcelenciája Michael August Blume Apostoli Nuncius, az Emberi Erőforrások Minisztériumából Dr. Perosa István és Szirmai Zsolt Péter.

A sajtó és az iskolák képviselői mellett a Magyarországra akkreditált latin-amerikai nagykövetek, volt Mexikóba akkreditált magyar nagykövetek, magas rangú magyar állami tisztviselők, különböző egyetemek és a budapesti Cervantes Intézet képviselői is jelen voltak.

A Mexikói Érmet, Őexcelenciája David Nájera Rivas, az okleveleket pedig Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkár Asszony képviseletében Dr. Perosa István Főosztályvezető Úr adta át.

 

kepek_mexiko_illyes (10)

 

David Nájera Nagykövet Úr beszédében kiemelte a spanyol nyelvtanulás támogatásának fontosságát, elismerését fejezte ki a jelenlevő diákok felé, amiért áldozatos munkájuk gyümölcseként most két díjat is tarthatnak a kezükben. Továbbá, megköszönte az Emberi Erőforrások Minisztériumának az együttműködést és további sok sikert kívánt a diákoknak és pedagógusoknak.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkár Asszony képviseletében, Dr. Perosa István Főosztályvezető Úr szólt a diákokhoz, aki szintén elismerését fejezte ki a díjazottak felé. Beszédében kiemelte, hogy a spanyol nyelvet jelenleg a világon közel 500 millióan beszélik anyanyelvként, illetve, hogy a spanyol az egyik legtöbbet tanult idegen nyelv a világon. Így tehát nem meglepő, hogy Magyarországon tízezer feletti a spanyolt köznevelési intézményben tanuló diákok száma. Végezetül megköszönte a Mexikói Nagykövetség munkáját és a szoros együttműködést.

A ceremónia végén igazi mexikói hangulatot varázsoltak a jelenlevő éttermek: a Mezcal, a Papitos, a Tacos Locos és a Tereza.

 

 

kepek_mexiko_illyes (3)

A Heliconia saját készítésű mexikói termékei is bemutatásra kerültek, az ékszerektől kezdve a blúzokon keresztül egészen a párnákig, melyeket szebbnél szebb tradicionális motívumok díszítenek.

 

kepek_mexiko_illyes (4)

 

A díjazott intézmények listája a következő:

– Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium – Juhász Petra, Kiss Kira, Wenczel Kata

 

kepek_mexiko_illyes (6)

 

 

– Budapesti Babits Mihály Gimnázium,

– Budapesti Leövey Klára Gimnázium,

– Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

– Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

– Miskolci Herman Ottó Gimnázium

– Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium

– Szegedi Tömörkény István Gimnázium

– Veszprémi Vetési Albert Gimnázium

– Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium

– SEK Budapest International School.

 

 

kepek_mexiko_illyes (9)

 

Gratulálunk a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium csapatának az újabb elismerésért!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.