Lassíts! – Kijelzős figyelmeztető táblát telepítettek Budaörsön az Átlós utcába

(Budaörs, 2019. május 30. – Budaörsi Infó) Budaörsön az Átlós utcában több helyi lakos is arra panaszkodott, hogy az utcájukban, főként az esti órákban nagy a zajszennyezés a felelőtlen autósok és motorosok miatt, akik átlépik a sebességhatárt. Erre a problémára kerestek megoldást. 

 

 

Hauser Péter, a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy 2019. május 23-án az Átlós utcában kihelyeztek egy sebesség mérő táblát, ami mutatja az érkező autó sebességét és piros felirattal jelzi amennyiben az meghaladja a megengedett sebességet. 

 

atlosutca_sebessegjelzotabla (2)

 

“Az Átlós utca egy észak-déli gyűjtő út a Farkasréti út és a Budapesti út között, így elég nagy a forgalma. Ráadásul ez egy lejtős szakasz, amit szeretnek az autósok és motorosok kihasználni arra, hogy túllépjék a megengedett sebességet.

 

 

hauserpeter

 

Ennek a mérő táblának a kihelyezése az első lépés volt arra, hogy visszaszorítsuk a gyorshajtókat.

A szakértők azt mondják, hogy pszichológiailag, ha az ember látja, hogy mennyivel vezet és túllépi a sebességhatárt, akkor lassítani fog. Mi is ebben bízunk. Amennyiben viszont ez a módszer nem válik be akkor továbbmegyünk ezen az úton.”

 

Néder András, Átlós utcai lakos a Budaörsi Infónak elmondta, hogy felgyorsult az élet Budaörsön és ezért tették szóvá, hogy jó volna, ha korlátoznák az autók sebességét.

 

 

atlosutca_sebessegjelzotabla (1)

 

“Minket nagyon zavart, hogy főként éjjel százzal közlekedtek itt az autók és a motorok. Ez egyrészt hangos és veszélyes is. Először azt kértük, hogy legyenek fekvőrendőrök, vagy sebességkorlátozó táblák, de azt a választ kaptuk, hogy az út funkciója miatt erre nincs lehetőség.

A helyi képviselő úr segítségével azt találta ki az Önkormányzat, hogy helyezzenek ki egy táblát, ami mutatja, hogy mennyivel mennek az autósok.

Bízunk benne, hogy ez jó megoldás lesz és nyugodtabban tudunk majd pihenni esténként.”

 

 

A tábla már működik és remélhetőleg eléri a kívánt hatást.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.