Legyen budaörsi a nemzet háziorvosa – Várják a pályázatokat

(Budaörs, 2019. május 12. – Budaörsi Infó) Kilencedszer hirdeti meg a háziorvosok és nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az egykori Az év praxisa helyett a Nemzet háziorvosa címen.

 

Az elmúlt 8 esztendő alatt több mint 1600 hazai és határon túli háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, és vehetett részt a nemes versengésben. Közülük 160-an részesültek Az év praxisa a Kárpát medencében elismerésben, amit idén A nemzet háziorvosa váltott fel.

A pályázatra 2018-ban majd 300 ajánlás érkezett. A kiírók szeretnék, ha a médiában nemcsak az jelenne meg, hogy a betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek a magyar egészségügy szereplői, hanem az is, hogy a hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek vannak többen. A pályázat idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű háziorvos-beteg kapcsolatokra, a felnőtt és gyermek háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretné irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét, határon innen és határon túl.

Az orvosokat elsősorban pácienseik ajánlhatják. Ugyanakkor várják az önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, alapítványok, iskolák, idősotthonok, egyházkerületek, szerkesztőségek ajánlásait is, hiszen a tavalyi nyertesek ajánlói között ott volt például Györe, Arló, Újszilvás, Sándorfalva polgármestere, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a nyírmihálydi és a marosvásárhelyi református lelkész, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége, valamint a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is.

A zsűri tagjai: Dr. Horváth Ildikó az EMMI egészségügyért felelős államtitkára, Berszán Lajos gyimesi plébános, Béres Klára a Béres Alapítvány elnöke, Dr. Farsang Csaba professzor a Magyar Hypertonia Társaság örökös, tiszteletbeli elnöke, Dr. Lőrinczi Zoltán a Kárpát-medencei magyar oktatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Dr. Rurik Imre professzor a Debreceni Egyetem Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszékének vezetője, Sztankó Péter, a Webbeteg és a DRportál képviseletében, valamit Tóth Róbert az Egis belkereskedelmi igazgatója. A zsűri döntése után a páciensek majd két héten át szavazhatnak interneten a bíráló bizottság által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra.

 

A háziorvosról és a nővérről szóló történeteket idén is a www.evpraxisa.hu honlapon várják a szervezők szeptember 14-ig!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.