Ismét budaörsi sikerek az országos tűzoltó börzén

(Budaörs, 2019. május 6. – Budaörsi Infó) Pilisszentivánon, a XI. Országos Tűzoltó Börze és Találkozón a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó és Közhasznú Egyesület tagjai ezúttal is részt vettek. A május 4-én Szent Flórián – a tűzoltók védőszentje – napján megrendezett találkozón az esős, borús nap ellenére idén is bizonyítottak a budaörsi lánglovagok.

 

 

Az esemény állandó részeként a hagyományos kéklámpás felvonulással kezdődött a börze. A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség ezúttal is kihelyezett ünnepséget tartott a község dísztermében, ahol Flórián nap alkalmából Dobson Tibor dandártábornok, az MTSZ elnöke és Hodut János, a PMTSZ elnöke elismeréseket adtak át.

A rendezvényen többféle sport- és tűzoltó szakmai verseny színesítette a programot. A budaörsi lánglovagok foci, kötélhúzó, porral oltó hajító, horgász, valamint főzőversenyen mérkőztek meg az egyesületekkel.

 

tuzolto19_05b

 

A kötélhúzó megmérettetésen, feszített versenyhelyzetben komoly vetélytársakat sikerült legyőzni így a budaörsi férfi csapat (Horváth Csaba, Martinek Márton, Póti Barnabás, Varga Nobert) az első helyre húzta be magát, amire méltán lehetünk büszkék.

A porral oltó hajító versenyben a budaörsi egyesület végül nem ért el dobogós helyezést, de Horváth Csaba sokáig vezetett a több mint 13 méteres eredményével.

 

tuzolto19_05c

 

A kispályás fociversenyben – az ifjúságnak köszönhetően – második helyen végeztünk, amit az áztató esőben szintén szép helyezésként könyvelhettek el.

 

tuzolto19_05

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.