Nyílt levél Orbán Viktornak – 273 budaörsi pedagógus követelése

(Budaörs, 2019. április 8. – Budaörsi Infó)  273 Budaörsön tanító pedagógus írta alá azt az Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló nyílt levelet, amelyben levezetik, hogy mi szükséges ahhoz, hogy az oktatás eredményességét helyreállítsák és javítsák az országban. A levelet eljuttatták a Budaörsi Infó szerkesztőségéhez is. 

 

 

A tervek szerint a következő két napban a nyílt levelet a budaörsi pedagógusok az aláíróívvel együtt eljuttatják az ország összes nevelési, oktatási intézményébe és arra kérik a tanárokat, hogy írják alá, amennyiben egyetértenek a tartalmával.

A beérkezett aláírásokkal együtt a levelet május folyamán szeretnék átadni Orbán Viktor miniszterelnöknek.

 

alairasokbudaorsileve_elmosodoettl

 

A levélben azt követelik, hogy azonnal hozzák meg azokat a döntéseket, melyek lehetővé teszik, hogy a pedagógusbérek számítása ne az úgynevezett vetítési alapból, hanem a mindenkori minimálbérből történjen, és jelentősen emeljék a nevelést, oktatást közvetlenül segítők és a technikai dolgozók bérét is.

Továbbá, hogy a lehető legrövidebb időn belül, kezdjenek érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről.

A levél szerint ezeknek az egyeztetéseknek akkor lesz értelme és pozitív hozadéka, ha nem lesznek diktátumok, és minden kérdést – fenntartás, működtetés, centralizáció, autonómia, óraszámok, túlóra kifizetés, tankötelezettségi korhatár, szabad tankönyvválasztás, önálló minisztérium, pedagógus életpálya… stb. – érintenek.

A levelet aláíró budaörsi pedagógusok szerint csak abban az esetben lehetséges az oktatás eredményességének helyreállítása illetve javítása, amennyiben ezekről a kérdésekről hajlandóak a szakma és az érintettek bevonásával érdemi konzultációra, és készek elegendő forrást biztosítani az oktatás számára.

 

illyes

 


UPDATE / 2019. április 9.:

A kezdeményezéshez csatlakozott a budaörsi Mákszem Óvoda 19 pedagógusa is, így már összesen 292 budaörsi aláírás gyűlt össze.

 


 

 

A következő budaörsi intézmények dolgozói írták alá a nyílt levelet: 

1. Számú Általános Iskola

Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola

Csillagfürt Óvoda

Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola

Holdfény Utcai Óvoda

Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium

Kamaraerdei Óvoda

Kesjár Csaba Általános Iskola

Kincskereső Óvoda

Leopold Mozart Zeneiskola

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézménye

Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvodája

Vackor Óvoda

Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda

Mákszem Óvoda

 

 

illyes__uj_sportcsarnok_lakotelep_buszallomas_budaors_2018marc5

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.