Az Illyés a legeredményesebb Hatosztályos Gimnázium

(Budaörs, 2019. március 30. – Budaörsi Infó) A Zrínyi matematika verseny megyei fordulójában 2019-ben az Illyés Gyula ismét kiemelkedő helyezést ért el! Gratulálunk! 

 

Az Illyés Gyula Gimnázium csapatai a következő helyezéseket tudhatják magukénak: 1. hely a 8., 9., 10. évfolyamon.

Újra megnyerték a Legeredményesebb Hatosztályos Gimnázium kupát, és mindörökre az övék lett a Legeredményesebb Négyosztályos Gimnázium kupa.

 

illlyeskupa

 

Az egyéni elképesztő eredmények:

Szabó Ábel (7. a) 3. hely

– a 8. a-ból Rátosi Márton 8., Ábrahám Balázs 7., Fejes Dóra 5., Tichy Márk 2., Lángi Máté 1. hely

– a 9.a-ból Török Réka 2. hely

– 10. a-ból Láng Barna 2. hely

– 11. a Kovács Balázs 3. hely

– 12.a Farkas Réka 2. hely

 

Díjazott tanárok: Székely Györgyi,  Szakálné Gulyás Katalin és Tollner József

 

 

illyeskupa

 

Gratulálunk!

 

 

A Zrínyi matematika versenyről:

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány rendezi meg évről évre a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A versenyt teszt formájában bonyolítják le.

A verseny célja: A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánjuk mérni. Lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy az iskolák 2-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat.

A verseny résztvevői: A versenyen az iskolák 2-12. osztályos tanulói vehetnek részt. (A 0. évfolyamos tanulók a 9. évfolyamosok között indulhatnak. A későbbiekben ezek a tanulók azon az évfolyamon versenyezhetnek, melynek matematika tananyagát tanulják.)

A verseny kategóriái: A verseny a 2-8. osztályos versenyzők számára egy kategóriában, a 9-12. osztályos versenyzők számára két kategóriában (gimnázium és szakgimnázium) kerül megrendezésre.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.