Tűzoltó pályára készülőket vár a Pest megyei katasztrófavédelem

(Budaörs, 2019. március 29. – Budaörsi Infó) A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó pályára készülőket keres. A munkára egy 5 hónapos, havi támogatással járó, beosztott tűzoltói képzés elvégzését követően lehet bekerülni. A jelentkezés feltétele a fizikai, egészségügyi és pszichikai alkalmasság, valamint a kifogástalan életvitel.

 

 

Legyél te is tűzoltó! – A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

 

erdo_tuz_tuzolto_kicsi_Nagy_Lajos_foto

 

A tűzoltó hivatás előnyei:

– változatos munkakör

– a kiképzést követően átlagosan havi 8 szolgálat

– sok szabadidő

– tanulási, továbbképzési lehetőség

– egyéb szakma megszerzésének lehetősége

– tervezhető életpálya

– a legelismertebb hivatást gyakorolhatja

 

Hogyan lehetek tűzoltó?

Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai vizsgálaton történő alkalmasság, a vizsgálaton túl ún. kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esnie a jelentkezőknek.

 

lakastuz_tuzolto_tuzoltas

 

A hivatásos állományba vétel feltétele:

18. életév betöltése

büntetlen és kifogástalan életvitel

cselekvőképesség

magyar állampolgárság

legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi vagy szakiskolai végzettség)

alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés

Előny: „C” kategóriás jogosítvány

 

A tűzoltó szakképzés 5 hónapig tart. A képzés ideje alatt nettó 150.000 forint támogatás, egészségbiztosítási járulékfizetés, ruházatot, szállást és napi háromszori étkezést térítésmentesen biztosítunk a képzésben résztvevőknek.

 

A felvételi eljárás menete:

A felvételi tájékoztatóra a háziorvossal kitöltött nyomtatványon kívül a jelentkező hozza magával az önéletrajzát, személyes okmányait valamint – mivel beiskolázás feltétele minimálisan az érettségi vizsga vagy a szakiskolai végzettség megléte –, ezért az érettségit vagy a szakiskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolatát.

Az egyes rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatát az 57/2009. (X. 30.) IRM-ÖM-PTNM együttes rendelet szabályozza.

Az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába jelentkezők részére a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központ (FKI TEPMEK) Egészségügyi Osztálya végzi (1081 Budapest, Dologház u. 1.). Az egészségügyi alkalmasság felmérése során az alábbi vizsgálatok elvégzésére kerül sor:

A jelentkezőnek háziorvosi igazolást kell kérnie a korábbi megbetegedéseivel kapcsolatban, valamint a fizikai alkalmassági vizsgálaton történő részvételhez.

Egy teljes laborvizsgálat elvégeztetése, melynek eredményét a jelentkezőnek a csapat-orvosi vizsgálatra magával kell hoznia.

1 éven belüli, érvényes (negatív) tüdőszűrő lelettel kell rendelkezni.

Urológiai vizsgálat előzetes elvégeztetése, ennek eredményét szintén a csapatorvosnál kell leadni.

Csapat-orvosi vizsgálat (testsúly, testmagasság, testtömeg index, EKG, keringési, légzési, hasi szervek, az idegrendszer, érzékszervek, valamint az ízületek, az izomzat és a csontrendszer vizsgálata, fül-orr-gégészeti, bőrgyógyászati, fogászati, szemészeti vizsgálat, hallásvizsgálat).

 

idesuss_budaors_napja_2018szept1_tuzoltok_3_ego_auto_oltas

 

A pszichikai alkalmassági vizsgálatra az FKI TEPMEK Pszichológiai Osztályán kerül sor (1025 Budapest, Budakeszi út 45.). Ennek keretében teljeskörű alkalmassági vizsgálatot végeztetünk, mely tesztekből, műszeres vizsgálatokból áll. A pszichikai vizsgálat minimálisan 4 óra időtartamú, ezért azon kipihenten kell megjelenni!

A fizikai alkalmassági vizsgálatot a Pest MKI sporttisztje tartja a Rendészeti Szervek Kiképző Központjában. Ennek helyszíne: 1097 Budapest, Vágóhíd u. 11.

A fizikai állapotfelmérés vizsgálaton résztvevőket életkor alapján négy korcsoportba sorolja a jogszabály.

I. korcsoport: 29 éves korig
II. korcsoport: a 30-35 éves kor között
III. korcsoport: a 36-40 éves kor között
IV. korcsoport: a 41-49 éves kor között

 

 

idesuss_budaors_napja_2018szept1_tuzoltok_2_ego_auto

 

A vizsgálaton a 2000 méteres síkfutás teljesítése minden jelentkező számára kötelező, ezen felül a következő mozgásformák közül kell négyet kiválasztani és teljesíteni a résztvevőknek a megadott szintidőn belül:

mellső fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás

hajlított karú függés

fekvenyomás

4×10 m-es ingafutás

helyből távolugrás

hanyattfekvésből felülés

 

A vizsgálaton résztvevő az elért eredményére figyelemmel kérheti az adott fizikai alkalmassági vizsgálat során a kérdéses mozgásforma megismétlését.

Amennyiben érdeklődik a tűzoltó szakmai iránt, jelentkezni, bővebb tájékoztatást kérni a (+36-1) 469-41-05-ös telefonszámon vagy a Pest.Human@katved.gov.hu email címen lehet.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.