A Budaörsi NŐ 2019 díjazottjai – Ványi Ágnes logopédus, tankönyvszerző, módszeralkotó

(Budaörs, 2019. március 28. – Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg ötödjére Budaörsön. A kiállítás ezúttal is tíz – munkájukban és közösségi szerepvállalásukban –, kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2019. április 5-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10 Budaörsi NŐ-t.  

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitóját 2019. március 8-án tartották a budaörsi Városházán.

A kiállításon 10 portréképet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett pedig egy bemutató írást.

A kiállító térben 10 képzőművészeti alkotás és 10 tájkép található még, amit elárvereznek. A licitekből befolyt összeggel idén a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatják.

De ki is a kiválasztott 10, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (1)

 

 

Ványi Ágnes

35 éve él városunkban, és hamisítatlan budaörsinek vallja magát. 1995-ben a Herman Ottó Általános Iskolában, mint intézményi logopédus kezdte meg munkáját.

Elhivatottsága, segítőkész hozzáállása megalapozták sikeres működését a szakmában. Szaktanácsadóként és szakértőként nem csak a budaörsi, hanem a Pest megyei logopédusok munkáját is segítette.

2005-től mint a Budaörsi Logopédiai Intézet vezetőjeként építette tovább városunk beszédjavító hálózatát. A Budaörsi Kistérség megalakuláskor sok küzdelem árán, olyan településeket is sikerült bevonni az ellátásba, ahol korábban a logopédia nem volt elérhető. Neki köszönhető a színvonalas vizsgálók és foglalkoztató szobák létrehozása több kistérségi településen. Publikációk sokasága révén elismertté vált szakmájában.

A többletpedagógiai szolgáltatásra szoruló gyermekek szeretetteljes, szakmai szempontból kifogásolhatatlan ellátása során születtek meg a mások által is használható eljárásai, melyeket a pedagógus kollégák számára szakcikkek vagy oktatási segédanyagok megjelentetésével tett hozzáférhetővé. Sokat tett az olvasástanítás megújításáért is. 2011-ben fiával, Szűcs Antal Mórral közösen megalkották a Mesezene módszert, amely élménypedagógiai tulajdonságai miatt paradigmaváltást jelent az olvasás-írás előkészítésében és megtanításában.

A Mesezene mára országszerte elismert eljárásként több ezer gyermek számára teszi kalanddá az első osztályt. 2012-ben a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetségének főtitkárává választották. 2014-ben a Pest megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézményének logopédiai igazgatóhelyettese lett.

Szakmai életútja teljes mértékben tükrözi a beszédjavítás iránti elkötelezettségét. Kimagasló szakmai munkájáért, emberi és pedagógusi elhivatottságának elismeréseként Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016-ban Szakály Mátyás pedagógus emlékéremmel tüntette ki. Szabadidejében műkedvelő lakberendező. Legbüszkébb arra a 9 nm2-es kislakásra, mely egy magazin figyelmét is felkeltette.

Azóta a Széplak című folyóiratban más munkái is megtalálhatók. Életében nagy szerepet kapnak a kutyák. Lelkes állatvédőként jelenleg négy mentett kutya gazdija.

Ványi Ágnest mutatták be A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert fáradhatatlan, lelkes, alkotó személyiség. Munkájában és magánéletében arra törekszik, hogy elősegítse mások sikerét. Barátsága megfizethetetlen értékű.

 

 

7vanyiabudaorsino2019

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.