A Budaörsi NŐ 2019 díjazottjai – Tóth Anna zenetörténész

(Budaörs, 2019. március 25. – Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg ötödjére Budaörsön. A kiállítás ezúttal is tíz – munkájukban és közösségi szerepvállalásukban –, kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2019. április 5-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10 Budaörsi NŐ-t.  

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitóját 2019. március 8-án tartották a budaörsi Városházán.

A kiállításon 10 portréképet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett pedig egy bemutató írást.

A kiállító térben 10 képzőművészeti alkotás és 10 tájkép található még, amit elárvereznek. A licitekből befolyt összeggel idén a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatják.

De ki is a kiválasztott 10, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (1)

 

Tóth Anna

1951-ben született, 1981 óta él Budaörsön. Zenetörténész, jelenleg a Müpa munkatársaként az intézmény marketinges kiadványainak szakmai tartalmáért felel.

Szabadidejében énekel és hegedül. Tagja a Semmelweis Kamarazenekarnak és a Budapesti Vándor Kórusnak.

A Zeneakadémián tanított filozófiát, esztétikát és vallástörténetet, a miskolci tagozaton zenetörténetet. Mint amatőr kórusban éneklő szakembert felkérték arra, hogy kezdjen kritikákat írni különböző kóruskoncertekről.

Később az amatőr fúvós zenekarok is igényelték a nemcsak dicsérően értékelő, de kritikai megjegyzéseit is megfogalmazó szövegeket, s egy hosszan tartó együttműködés alakult ki a Magyar Rádióval, amelynek keretében többrészes adások is születtek különböző fesztiválokról, versenyekről.

A rendszerváltás után létrejövő különböző szakmai szövetségek rendre alapították meg saját folyóirataikat, amelyek közül többet is szerkesztet a kilencvenes évek elején.

Ekkor kezdődött az az időszak is, amikor nagy szakmai konferenciák, fesztiválok megszervezésében dolgozott, és az eseményhez rendelt kiadványokat is ő állította össze.

2013 óta tagja és elnöke is a VIVART Budaörs Zeneművész Egyesületnek. Az egyesület célja, hogy a budaörsi lakosok helyben részesüljenek magas színvonalú zenei élményekben a zeneirodalom remekműveinek bemutatásával.

Az önkormányzat támogatásával minden évben több ingyenes koncertet adnak a Városi Sportcsarnokban, a Városházán, vagy a Római Katolikus Templomban.

Anna az Egyesület elnökeként a zenekar operatív ügyeit intézi, a hangversenyeken a műsorvezetői feladatokat is ellátja. 1995-től a budaörsi Huszár Kata Alapítvány elnöke.

Az alapítvány a gyógyíthatatlan Rett szindrómával született Huszár Kata gyógykezelésének támogatására és életkörülményeinek javítására jött létre. A szervezet hivatalos ügyeinek intézése mellett, többek között jótékonysági koncertet is szervezett Budaörsön.

Tóth Annát azért mutatták be A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert zeneszeretete magával ragadó, önzetlen segítőkészsége példaértékű. Budaörsön kívül és belül is rengeteget tesz azért, hogy a minőségi zene a mindennapokban is elérhető legyen számunkra (legyen szó egy-egy komolyzenei koncert szervezéséről, vagy kis óvodásoknak tartott hangszer bemutatóról)

 

 

6tothannabudaorsino2019

 

(Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.