A Budaörsi NŐ 2019 díjazottjai – Csányi Anna tanító, mentortanár

(Budaörs, 2019. március 20. – Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ) A Budaörsi NŐ fotókiállítást idén szervezték meg ötödjére Budaörsön. A kiállítás ezúttal is tíz – munkájukban és közösségi szerepvállalásukban –, kiemelkedő hölgyet mutat be, akik azért tesznek, dolgoznak nap mint nap, hogy nekünk budaörsieknek és Budaörsnek jobb legyen. A fotókat 2019. április 5-ig lehet megtekinteni a budaörsi Városházán. Cikk-sorozatunkban bemutatjuk az idei 10 Budaörsi NŐ-t.  

 

 

A Budaörsi NŐ fotókiállítás megnyitóját 2019. március 8-án tartották a budaörsi Városházán.

A kiállításon 10 portréképet láthatnak az érdeklődők, minden hölgy képe mellett pedig egy bemutató írást.

A kiállító térben 10 képzőművészeti alkotás és 10 tájkép található még, amit elárvereznek. A licitekből befolyt összeggel idén a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatják.

De ki is a kiválasztott 10, és miért pont ők? Olvassák el cikk-sorozatunkban. Minden nap egy új hölgyet mutatunk be a kiállításon olvasható leírás alapján.

 

budaorsinofotokiallitasmegnyito2019 (1)

Csányi Anna

 

Születése óta Budaörsön él, hiszen tősgyökeres budaörsi sváb családból származik. Kisgyermekként csodálva nézte a tanító néniket, akik hosszú, lobogó köpenyben, naplóval a kezükben, mosolyogva sétáltak az iskola folyosóján, beszélgettek a tanítványaikkal, vagy éppen órára siettek.

Már akkor megfogalmazódott benne, hogy ő is gyermekekkel szeretne foglalkozni. A tanítóképző főiskola elvégzését követően a Kesjár Csaba Általános Iskolában helyezkedett el.

Több egykori tanára is kollégája lett. 2006-ban, amikor a Mindszenty iskola igazgatónője megkereste egy tanítói állással, úgy érezte, hogy vallását gyakorló, hívő emberként abban az iskolában a helye. Munkája legszebb részének tekinti, amikor a kis elsős gyermekeket az írás, olvasás világába bevezetheti.

Feladatának tekinti, hogy ajtókat nyisson számukra a világ megismeréséhez. Munkájában kitartó, fáradhatatlan, változatos tanítási módszereivel folyamatosan fenntartja a kisdiákok érdeklődését.

Tanító tevékenységét és munkaközösség vezetését példamutatás és szakmai igényesség, valamint folyamatos megújulás és nagyfokú kreativitás jellemzi. Városszerte elismert pedagógus, városi tanulmányi versenyek szervezésével elismerést vívott ki pedagógustársaitól és a város vezetésétől egyaránt. Anna a kollégák szakmai és pedagógiai munkájának összehangolásában és szakmai igényességének kialakításában és fejlesztésében nagy szerepet vállal.

Innovatív tevékenységét jól jellemzi, hogy többek között szakmai továbbképző napot szervezett, melyen részt vettek iskolája tanítói, tanító jelöltek és iskolánk vezetősége is. A tantestületben Annát nagyon elismert szakembernek tartják munkatársai, akikkel munkahelyen kívül is baráti kapcsolatot ápol.

Német nemzetiségi származásúként fontos számára a hagyományaik ápolása, így tanítványaival statisztaként időről időre részt vesznek a Budaörsi Passió előadásain (40-50 gyermek mozgatásával minden előadásra).

A hit- és magánélete példaértékű minden kolléga és család számára. A budaörsi egyházközség képviselőtestületének tagja. Karácsonykor rendszeresen betlehemes műsort rendez a templomban. Minden évben széles családi összefogással szervezik és készítik az Úrnapi virágszőnyeget. A Budaörsi NŐ csapatába való bekerülését nagymamája emlékének ajánlotta.

Családja nemcsak a múltban, hanem a jelenben is több szálon kötődik Budaörshöz. Férje házi gyermekorvosként 22 éve praktizál a városban. Fia idén kezdett el tanítani abban a budaörsi általános iskolában, ahol gyermekként maga is tanult. Lánya az ELTE történész-levéltár szakos hallgatója, és szívesen tanulmányozza Budaörs múltját.

Csányi Annát azért szerették volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert kedvessége, szaktudása, hagyománytisztelete példaértékű.

 

 

10csanyiannabudaorsino2019

 

A sorozat korábbi része:

A Budaörsi NŐ 2019 díjazottjai – Bóvári Éva óvodapedagógus

 

 

(Budaörsi Infó/A Budaörsi NŐ)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.