Út- és csatornaépítések Budaörsön

(Budaörs, 2019. március 14. – Budaörsi Infó) Jelenleg a Temesvári, a Hársfa és a Puskás Tivadar utcákban zajlik csatorna-, illetve útfelújítás Budaörsön, március második felében pedig a Fodros utcában is folytatódnak az útépítési munkálatok. Elkezdődhet a Kisfaludy utca felújítása is.

 

 

Temesvári utca

Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintően a szennyvízcsatorna-hálózat felújítási programjára. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna-hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

Az Önkormányzat azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Temesvári utca út- és csapadékcsatorna építésének megvalósítására is rendelkeznek kiviteli tervekkel.

Jelenleg folyamatban vannak a Temesvári utcában lévő szennyvízcsatorna felújítási munkái, amelynek várható befejezési ideje: 2019. április 1.

A csatornafelújítást, valamint az arra vonatkozó közbeszerzési eljárását követően veszi kezdetét az út- és csapadékcsatorna-építés, várhatóan 2019. nyarán.

 

temesvariutca (2)

 

Hársfa és Puskás Tivadar utca

Budaörs Város Önkormányzatának beruházásában a Hársfa utca Stefánia utca felőli szakaszán, és a Puskás Tivadar utcában útfelújítás vette kezdetét.

Az útfelújításokra az önkormányzat pályázaton nyert támogatást, mely alapján a költségek 85%-át a Magyar Állam, 15%-át Budaörs Város Önkormányzata finanszírozza.

A munkálatok során az útburkolat felmarása, és újraaszfaltozása, az útalap szükség szerinti megerősítése, a burkolati jelek újrafestése, az útszegélyek cseréje, a Hársfa utcában a járdaburkolat, a Puskás Tivadar utcában pedig a parkolók burkolatának felújítása valósul meg.

A felújítás nem érinti a gépkocsibejárókat, mivel ezeken nem tett lehetővé rekonstrukciós munkákat a pályázati kiírás. A Puskás Tivadar utcában is változatlanul marad a járda.

A kivitelezések várható megkezdése: 2019. március

A kivitelezések befejezése legkésőbb: 2019. április

 

 

fodrosutcafelujitas2

 

Fodros utca

Budaörs Város Önkormányzatának megbízásából a folyamatban lévő szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkálatokat követően a Fodros utcában csapadékcsatorna, majd útépítési munkálatok következnek.

Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintően a szennyvízcsatorna-hálózat felújítási programjára. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna-hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

Önkormányzatunk azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Fodros utca út- és csapadékcsatorna-építésének megvalósítására rendelkeznek vállalkozói szerződéssel, így annak kivitelezése már biztosított.

Tekintettel arra, hogy az európai uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszabb átfutású, ezért a szennyvízcsatorna-felújítás megvalósítását korábban nem volt lehetőség elindítani. A csapadékcsatorna és útépítési beruházás 2019. márciusában veszi kezdetét, és a tavasz folyamán az utca teljes rekonstrukciója megvalósul.

 

 

kisfaludyutcamunkalatok18_09_26 (2)

 

Kisfaludy utca

Budaörs Város Önkormányzatának 2019. február 27-én tartott testületi ülésén hangzott el, hogy a Kisfaludy utca teljes rekonstrukciója március közepén kezdődik és a munka 60 napig tart.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.