Új, országos szinten egyedülálló műszaki mentéstechnikai eszközök a budaörsi tűzoltóknál

(Budaörs, 2019. március 10. – Budaörsi Infó) A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület a 2018-as évben befolyt támogatások túlnyomó részét – országosan egyedülálló – műszaki mentő képességek fejlesztésére fordította.

 

Már tavaly beszámoltunk róla, hogy 2018-ban is történt nagy volumenű beszerzés, amelyet szintén egy, a műszaki mentéstechnikai eszközei között hazánkban újdonságnak számító akkumulátoros meghajtású nagy teljesítményű kombinált feszítő-vágó berendezés beszerzése jelentett.

A fejlesztési ütemet folytatva idén ismét a Nardotech Kft.-től – a LUKAS és Vetter termékek magyarországi forgalmazója – több eszköz került beszerzésre. Köztük van egy Airshore típusú nehéz megtámasztórendszer, illetve az akkumulátoros mentőszerszámok üzemeltetéséhez használt elektromos tápegység.

A legnagyobb beszerzésnek mégis a LUKAS hidraulikus mentőhengerét lehet kiemelni, amely akkumulátoros meghajtással rendelkezik és Magyarországon a budaörsi Tűzoltóság rendelkezik elsőként és egyetlenként ezzel a típusú eszközzel.

Az eszközöket Nagy Zoltán, a forgalmazó cég ügyvezetője adta át Benesovits Jánosnak, a Budaörs ÖTE elnökének.

 

bty

 

“Határozott tervünk egyesületünk 130 éves évfordulójának évében a fejlesztések sorának folytatása, legfőképpen a gépjárműpark szükséges és időszerű fejlesztése, amely még nagy megoldandó feladatot jelent egyesületünknek.

Hisszük azt, hogy kellő elszántsággal – mostani és leendő – támogatóink segítségével sikerrel vehetjük a leküzdendő akadályokat. Hiszen a korszerű technika hozzásegít, hogy nagyobb biztonsággal tudjunk szolgálni Budaörs lakosságát, az itt dolgozó, vagy csak éppen átutazó embereket” – mondta el az egyesület elnöke.

 

eszkozoktuzoltok19 (2)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.