Hehl István-díjasok – Tóth Mária szakápoló

(Budaörs, 2019. február 13. – Budaörsi Infó) Egy húsz éve az intézményben gyógyító orvos és két szakápoló munkáját honorálta az év vége alkalmából a Budaörsi Egészségügyi Központ. Az első alkalommal adományozott Hehl István-díj a tavasszal váratlanul elhunyt ortopéd orvos nevét viseli. Háromrészes sorozatunkban az első budaörsi Hehl-István díjasokat mutatjuk be olvasóinknak.

 

 

A 2018 karácsonyán első ízben átadott Hehl István-díjat az 1999 óta a budaörsi rendelőben gyógyító dr. Bálint Beáta radiológus szakorvos, Thurzó Éva járóbeteg-ellátásban dolgozó szakápoló és Tóth Mária, az Egynapos Sebészeti Részleg szakápolója vehette át.

 

hehlistvandij2

 

A díj egyben megemlékezés a májusban váratlanul elhunyt dr. Hehl István ortopédszakorvos sportorvosról, aki évekig rendelt a Budaörsi Egészségügyi Központban, és az ország egyik legkiválóbb térdspecialistájaként számos betegen végzett életminőség-javító beavatkozást az intézmény egynapos sebészeti részlegén.

 

 

hehlistvandij

 

A díjat Zsákai Zoltán, az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. ügyvezetője és dr. Gamal Eldin Mohamed orvosigazgató adta át a díjazottaknak a családot képviselő Hehl Balázs és Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás polgármester jelenlétében.

Zsákai Zoltán a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók megbecsülését és elismerését alapvető fontosságúnak tartja.

 

zsakai

 

„Hehl István emberi minősége és ezzel párhuzamosan szakmai teljesítménye mindannyiunk számára példaértékű volt. Hirtelen bekövetkezett halálával pedig pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Integratív és professzionális tevékenységével megalapozta a budaörsi egynapos sebészet ortopédiai területen elért jó hírnevét.

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy újabb és újabb módokon segítsük a dolgozóinkat a munkájuk könnyebb és hatékonyabb elvégzésében. A díj lényege az, hogy az itt dolgozó kollégák érezzék, hogy a vezetés elismeri a munkájukat, és büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amit nyújtanak.”

A díjazottakról az intézmény igazgatójából, orvos igazgatójából és ápolási igazgatójából, valamint az orvosok és szakápolók képviselőiből összeállított bizottság döntött.

A pénzjutalommal járó díjat hagyományteremtő szándékkal alapították, ezentúl évente ítélik oda.

 

 

Tóth Mária szakápoló

 

Tóth Mária 2007 óta dolgozik az Egészségügyi Központban szakápolói beosztásban.

 

hehl_dijazottak2018 (3)

“Az oka annak, hogy ezt a pályát választottam az volt, hogy szeretnék aktívan részt venni a gyógyításban. A munkám sikere, mindig az elégedett beteg mosolya volt és lesz is.”

 

Mi okozza a legnagyobb nehézséget a munkája során?

“Legnagyobb nehézséget számomra a munkám során a papír alapú adminisztrációs munka jelenti, amely sok időt vesz el a beteg ápolástól. Ha változtathatnék bármin, akkor a dokumentációs és adminisztrációs munkát külön választanám a betegápolástól.”

 

Kinek ajánlaná, hogy ezt a pályát válassza?

“Igazság szerint ezt a pályát csak elkötelezett, elhivatott embereknek tudnám ajánlani. Nagyon sok nehézséggel kell megküzdeni a munkánk során, ezt csak az tudja teljesíteni, aki igazán szeretne segíteni az elesett beteg embereken.”

 

Milyen érzés volt átvenni a kitüntetést?

“Hogy megkaphattam a Hehl István-díjat, számomra nagy megtiszteltetés volt és egyben meglepetés is. Nem számítottam rá, hogy ilyen megbecsülésben lesz részem. Dr. Hehl István ortopéd sebész közvetlen kollégám volt, akit nagyra becsültem és tiszteltem. Igazi orvos volt. Szakmailag és emberileg is kiváló.”

 

Milyen távlati tervei vannak?

“Amit még szeretnék elérni, hogy a fiatal ápolóknak átadhassam a tudásomat és a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatomat. Tanítani szeretnék.”

 

A sorozat további részei:

Hehl István-díjasok – Bálint Beáta radiológus szakorvos

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.