Új kutyafuttató és tehermentesítő szervizút épül Budaörsön

(Budaörs, 2019. február 6. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy a 4. számú választó körzetben (Alsóhatár úttól a Tavasz utcáig, a főút, Budapesti út és az autópálya) lévő kutyafuttató áthelyezésre kerül a szervizút építése miatt. A fejlesztés célja, hogy tehermentesítse Budaörs főútját a megnövekedett autósforgalomtól.

 

 

Dr. Tóth Ferenc a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy mivel a körzet családi házas övezet, ezért nagyon sok ebet tartanak a lakók.

 


tothferenc

 

„Fontosnak tartjuk a kulturált állattartást a továbbiakban is támogatni, ezért a szervizút folytatása miatt megszűnő kutyafuttatónak új helyet kerestünk az Aradi, Fodros és Budafoki utcák végénél található területen.”

 

A kutyafuttató előreláthatólag február végén kerül átadásra. Jelenleg a kerítés helyét ássák a munkások. Az átadás eddig az építőipari kapacitáshiány, a havazás és az esőzés miatt csúszott, szó szerint.

 

“A kutyások többször voltak egyeztetni a Városházán, a munkák megkezdése előtt azzal kapcsolatban, hogy milyen kutyafuttatót szeretnének.

 

 

kutyafuttato_szervizut19_02_04 (8)

 

Ezekben a napokban történik meg a kerítésoszlopok kihelyezése az új területre. A vállalkozónak a hónap végére kell végeznie a kerítéssel. A lehető legnagyobb terület kialakítására törekednek.

Ezután a kutyás elemek átszállítása következik a régi futtatóról az új helyre, valamint egyeztetés lesz a kutyásokkal a végleges arculatról és a felszerelésről, illetve hogy milyen elvárásaik vannak.

A lakosok már több éve tudják, hogy a most lebontott kutyafuttató csak időleges volt. A korábbi képviselők is évtizedekkel ezelőtt beszéltek már ezekről a tervekről, hogy csak ideiglenes a futtató, addig amíg nem épül a szervizút.

 

 

kutyafuttato_szervizut19_02_04 (3)

 

A régi kutyafuttató így felszámolásra került. A területén kerül sor az ún. szervizút továbbépítésére.

Ez az út az autópályával párhuzamosan futó út folytatása lesz. Budaörs belső tehermentesítését fogja jelenteni, de nem az autópályás forgalmat tereli ki.

A szerviz út kialakításával kapcsolatban a közösségi oldalon kisebb-nagyobb vita alakult ki a közelmúltban.

Van aki azt nehezményezi, hogy túl egyenes lesz, és emiatt száguldani fognak az autósok, mások véleménye szerint pedig a fejlesztés miatt a környékbeli utcákból lehetetlen lesz kifordulni a megnövekedett forgalom miatt.

Mindenesetre a cél a Szabadság út óriásira duzzadt átmenő forgalmának a csökkentése.

 

A szervizút kivitelezése csúszásban van, mert többször ki kellett írni a közbeszerzést, magasak voltak az árak az építőipar kapacitáshiányából adódóan, így csak novemberben kezdődött a beruházás.

 

 

szervizut19_02 (1)

 

Miért volt szükség a kutyafuttató lebontására már tavaly, ha még csak most kezdték el a munkálatokat?

“A munkálatok tényleg csak január végén kezdődtek. Jelenleg a csatornázás és vízelvezetési munkák zajlanak. A kivitelező elmondása szerint miután átvették a munkaterület vízügyi problémák merültek fel a Vízművekkel szemben, valamint a megrendelt csövek nem készültek el időre, olyan sok a megrendelés az építőipar részéről, valamint a rossz időjárás is hátráltatta a munkát.

Ha minden jól halad, akkor ezen a héten pénteken elkészül a csatornagerinc vezeték a Bíbor utca és az Alsóhatár út között.

Felújításra került ősszel a zajvédő fal is a területen, amit még korábban a város épített. A szakemberek szerint a zajszint megfelel az előírásoknak, tehát betölti a funkcióját.”

 

 

szervizut19_02 (2)

 

Amennyiben további kérdéseik, kéréseik lennének a beruházással kapcsolatban akkor Budaörs Műszaki Ügyosztályához, a körzet képviselőjéhez, dr. Tóth Ferenchez (toth.ferenc@budaors.hu) tudnak fordulni tájékoztatásért vagy írjanak szerkesztőségünknek a budaorsiinfo@gmail.com e-mail címre, és továbbítjuk az illetékeseknek.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.