A budaörsi Fideszt központilag feloszlatták

(Budaörs, 2018. november 30. – Budaörsi Infó) Legutóbb 2018. október 1-jén olvashattak hírportálunkon a budaörsi Fideszről. Akkor arról számoltunk be, hogy a FIDESZ és a KDNP Budaörsi Szervezete közös sajtóközleményt juttattak el a Budaörsi Infó szerkesztőségébe, amelyben az állt, hogy együttműködnek és ezt egy választási megállapodásban is rögzítik. 2018. november 29-én, nem hivatalos forrásból, arról értesülhettünk, hogy feloszlatták a budaörsi Fideszt. 

 

 

A Népszava online felületén arról cikkeztek, hogy a Fidesz újraszervezi budaörsi szervezetét.

A zoom.hu azt írta, hogy “a ‘feloszlatási eljárás’ a Fidesz országos választmányának döntése nyomán már elindult, ennek részeként pedig november 29-ével a helyi szervezet elnökségének és tagjainak tagsági jogai is megszűntek.

A hírek szerint az eljárást Csenger-Zalán Zsolt, Pest megye 2-es választókerület elnöke kezdeményezte.

Csenger-Zalán Zsolt a Zoom.hu-nak elmondta, hogy elindult egy újjászervezési folyamat, továbbá elismerte, hogy ez valóban a tagsági jogok megszűnésével jár a Fidesz alapszabálya szerint (24.§ 3-as pont), de hangsúlyozta: hivatalosan nem oszlottak még fel.

Értesüléseink szerint 2018. november 29-én Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezésére feloszlatták a Fidesz budaörsi szervezetét. Úgy tudjuk, hogy az eljárásnak várhatóan január elején lesz érdemi folytatása.

Kérdéseinket az üggyel kapcsolatban elküldtük a budaörsi Fidesz elnökének Dr. Hardy Gézának, Csenger-Zalán Zsoltnak és Löfler Dávid önkormányzati képviselőnek is.

Ha változtatnak a korábbi gyakorlaton és reagálnak megkeresésünkre, akkor megosztjuk olvasóinkkal a válaszukat.

 

UPDATE:

Dr. Hardy Géza válaszolt a Budaörsi Infónak. A cikket ide kattintva lehet elolvasni.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.