Jónak lenni jó! – A cukorbeteg gyerekekre hívja fel a figyelmet idén a program

A cukorbetegséggel élő gyerekek és fiatalok nehézségeire kívánja idén felhívni a figyelmet a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsora, amely a diabéteszben érintett gyerekekkel foglalkozó szervezetek részére gyűjt adományokat december 16-án egy egésznapos műsorfolyam keretében.

 

 

Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, mert az Egy Csepp Figyelem Alapítvány régóta szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a cukorbetegségnek komoly szövődményei vannak – emelte ki Gémes Renáta, az alapítvány munkatársa az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Elmondta, hogy a betegség egyes típusa hirtelen, általában gyermek-, vagy fiatalkorban jelentkezik és egész életen át tartó inzulin adására szorul az illető. Ez számos nehézséggel jár főleg egy gyerek számára, amelyről a társadalom egészséges tagjai nagyon keveset tudnak.

Mint mondta, sok cukorbeteg gyereket nem vesznek fel például emiatt iskolába, vagy nem tud elmenni táborozni a szigorú napirend miatt, amit az inzulin beadása és a folyamatos ellenőrzés megkíván. A műsor miatt most ez a probléma is előtérbe kerülhet – fűzte hozzá.

A december 16-i műsorban több beszélgetés szól a társadalmi felelősségvállalásról és magáról a diabétesszel élők mindennapi nehézségeiről is.

A jótékonysági akcióba bekapcsolódott a Magyar Diabetes Társaság, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és több, cukorbetegekkel foglalkozó szervezet. Az 13630-as telefonszám hívásával bárki hozzájárulhat 250 forinttal a cukorbetegek megsegítéséhez, táboroztatásához. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.