Budaörsi triatlonos az ITU sportolói bizottságában

( Budaörs, 2018. október 31. – Budaörsi Infó) – Tóth Tamás, budaörsi triatlonos ismét bekerült a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportolói bizottságába.

 

A szervezet keddi tájékoztatása szerint a testületbe három kontinens képviseletében öt-öt férfi és női triatlonos került – a tíz sportoló közül hárman paraversenyzők -, megbízatásuk két évre szól.

    “A sportolók szerves részét képezik a 30 éve alapított ITU döntéshozó folyamatainak” – emelte ki Marisol Casado, a szövetség elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, aki hozzátette, rendkívül büszkék arra, hogy a sportolók megosztják velük gondjaikat, tapasztalataikat és elképzeléseiket.

    “Az új sportolói bizottság tagjai közül többnek nagyon komoly versenyzői tapasztalata van, miközben különböző országokat, kultúrákat képviselnek” – tette hozzá.

A sportolói bizottságnak az ITU kongresszusán két, a szövetség végrehajtó testületének ülésén egy szavazati joga van.

A 29 éves Tóth Tamás a Budaörsi TK versenyzője, a korábbi ciklusban már az ITU sportolói bizottságának tagja volt. Tóth magyar bajnok, a vegyes váltóval világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes, a világranglistán 64. helyen áll, indult a riói olimpián, ahol a 33. helyen végzett.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.